Beneficiile consumului de brânză de capră pentru adulţi şi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uşor de recunoscut după culoarea foarte albă, brânza de capră este unul dintre cele mai sănătoase produse lactate pentru adulţi şi copii. Care sunt beneficiile consumului regulat de brânză de capră aflaţi din materialul următor.

După cum spune Cornel Ene, un procucător din Costeşti-Argeş, ”brânza de capră are mai puţine grăsimi decât brânzeturile maturate, ajută la echilibrarea colesterolului din sânge şi de asemenea la prevenirea bolilor cardiovasculare. Tot brânza de capră are mai puţine calorii, o porţie de 100 g are aproximativ 250 de calorii, cu mult mai puţin decât brânzeturile de vacă sau oaie”.

Tot ca beneficii, brânza de capră este o sursă extrem de importantă de calciu, mineral esenţial pentru întărirea oaselor. Conţinutul crescut în proteine favorizează stimularea metabolismului şi arderea rapidă a grăsimilor din corp.

Calciul, fosforul şi fierul sunt mai uşor de asimilat de organism din brânza de capră. Mai mult, brânza de capră este o sursă importantă de vitamina B12. De aceea, brânza de capră este unul dintre cele mai bune remedii naturale de a reduce stările de stress, de anxietate sau atacurile de panică de la oboseală.

Consumul de brânză de capră ajută la concentrare şi atenţie. Brânza şi laptele de capră sunt extrem de bune pentru copii, ei, inclusiv pentru cei care au intoleranţă la lactoză”, mai precizează Cornel Ene.

Brânza de capră, pe lângă vitaminele D,K,B şi A pe care le conţine, poate fi consumată de oricine la orice vârstă. Sistemul digestiv tolerează mult mai uşor brânza de capră decât orice alt tip de brânză.

Tot brânza de capră este foarte uşor de digerat şi de asimilat de organism, este recomandată în special celor subponderali, persoanelor în convalescenţă, celor care au o dietă săracă în grăsimi şi celor care doresc scoaterea cărnii din alimentaţie.

Un studiu făcut în urmă cu trei ani de către specialişti de la Universitatea din Helsinki-Finlanda, a demonstrat că fetele care consumă frecvent lapte şi brânză de capră au un risc mult mai mic de a dezvolta osteoporoză în viitor. Acest lucru se explică prin uşurinţa cu care se absoarbe calciul în oase, dar şi efectele de echilibrare a hormonilor în organism.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite