Bărbat judecat pentru că și-a tâlhărit mama. Caz-școală în care retragerea plângerii nu elimină răspunderea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retragerea plângerii penale sau împăcarea părților nu te scapă întotdeauna de răspunderea penală. Este și cazul unui bărbat care i-a pus cuțitul la gât persoanei care l-a născut și a strâns-o cu mâinile de gură, luându-i și lanțul de aur pe care îl purta.

image

Un incident șocant a avut loc în comuna argeșeană Moșoaia, la sfârșitul lunii octombrie 2023. Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, este acuzat că și-a agresat mama, în timp ce era sub influența alcoolului. Inculpatul va fi judecat doar pentru tâlhărie calificată. Pentru celelalte infracțiuni, de violență de familie și distrugere, s-a dispus clasarea cauzei pentru că părintele și-a retras plângerea.

În urma cercetărilor, s-a constatat că între fiu și mamă există o stare conflictuală frecventă, iar femeia deși este agresată și anunță organele de poliție, ulterior își retrage plângerile formulate împotriva propriului copil. Cum tâlhăria nu impune o plângere prealabilă pentru a se începe urmărirea, fiul va răspunde penal de această dată pentru fapta sa.

Judecat doar pentru i-a luat lănțicul de aur

Inculpatul a fost trimis în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru tâlhărie calificată pentru că, prin amenințarea cu un cuțit, a smuls de la gâtul mamei sale un lănțișor din aur de aproximativ 30 de grame. În momentul săvârșirii faptei, bărbatul era în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie de 1.44 mg/l de alcool în aerul expirat.

Inculpatul, prin amenințarea cu un cuțit, a smuls de la gâtul mamei sale un lanț din aur și ulterior, după ce plecase cu bunul, s-a întors și a agresat-o fizic pe aceasta lovind-o cu un băț din lemn, peste brațul stâng, a strâns-o de gură și a distrus o masă din lemn, pe care a trântit-o de ciment”, se arată în rechizitoriu. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești. De la momentul săvârșirii faptei și până în prezent, bărbatul a fost în arest preventiv, iar apoi în arest la domiciliu. Inculpatul riscă să facă pușcărie, săvârșind fapta în recidivă postexecutorie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite