Bătrân ucis pentru 150 de lei. Criminalul, un individ drogat, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

0
Publicat:

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat la peste 26 de ani de închisoare pe autorul unei crime care a șocat municipiul Onești, a cărui victimă a fost un bătrân, potrivit Desteptarea. Complicea sa a primit o condamnare la șase ani de detenție.

Portofel. FOTO Shutterstock
Portofel. FOTO Shutterstock

Crima a avut loc în noaptea de 20 spre 21 mai 2022, în autogara din Onești, la două ore după miezul nopții. Victima celor doi, un bătrân, a fost atacată mișelește de bărbat.

Individul plănuise minuțios tâlhăria. A pus-o pe complica sa să se apropie de bătrân și să-i distragă atenția, apoi l-a atacat.

Trântit pe jos și lovit în cap

Bătrânul a fost trântit la pământ și bătut cu brutalitate, fiind lovit de mai multe ori în zona capului. Între timp, femeia și un copil de 12 ani care o însoțea au profitat de ocazie și i-au furat bătrânului portofelul, care conținea acte, 150 de lei și o iconiță mototolită.

Agresorii au plecat. După ce au evaluat prada, bărbatul s-a întors la victimă pentru a vedea dacă mai are și alte bunuri. I-a mai aplicat câteva lovituri în cap și i-a luat și șapca.

Victima a fost găsită într-o baltă de sânge și a fost transportat de urgență la spital.

Bătrânul a supraviețuit doar câteva săptămâni. Medicul legist a confirmat că moartea a fost direct legată de rănile grave din zona capului provocate de criminal.

Atacatorul era drogat

Atacatorii au fost identificați. Au mărturisit că l-au atacat pe bătrân pentru a face rost de bani pentru băutură. Mai mult, s-a stabilit că agresorul principal era sub influența drogurilor (etnobotanice) în noaptea crimei.

Instanța l-a condamnat pe inculpat la 26 de ani, 9 luni și 15 zile de închisoare cu executare, în timp ce complicea sa a primit o pedeapsă de șase ani de detenție. Cei doi vor trebui, de asemenea, să plătească daune în valoare de 100.000 de lei soției bărbatului ucis.

Sentința este definitivă.

Amintim că, în 2021, un bătrân a fost tâlhărit şi un altul, ucis în bătaie, în Galați. Autorul este un recidivist care abia fusese eliberat din închisoare.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite