Bărbat atacat de urs, într-o comună din Argeș. Fiarele se apropie tot mai des de gospodării și șosele

0
Publicat:

Un bărbat de 47 de ani a ajuns joi la spital după ce a fost atacat de un urs, în comuna argeșeană Mihăești. În zonă a fost transmis un mesaj RoAlert cu privire la prezența fiarei în localitate.

Urși pe Transfăgărășan. FOTO Facebook Arhiepiscopia Argeșului
Urși pe Transfăgărășan. FOTO Facebook Arhiepiscopia Argeșului

Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat a fost solicitat joi să intervină în comuna Mihăești, satul Furnicoși, în cazul unei persoane rănite de un urs.

„Echipajul medical ajuns de urgență la locul solicitării a constatat că era vorba despre o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 47 de ani, care a prezenta o plagă la gamba dreaptă. În urma monitorizării, victima a fost transportată la spital”, precizează ISU Argeș.

În zonă a fost transmis și mesaj RoAlert.

Urșii sunt tot mai des văzuți în satele de munte și de deal din județul Argeș.

Recent, jandarmii argeşeni au intervenit pentru recuperarea a trei adolescenţi care s-au întâlnit cu un urs, într-o zonă împădurită din comuna Mărăcineni, şi s-au refugiat în podul unei case părăsite.

Mai mult, pe Transfăgărășan, prezența urșilor a devenit o obișnuință pe marginea carosabilului. 

„Se impun măsuri hotărâte”

Pericolul este major, atrăgea atenția, în urmă cu câteva zile, ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care relata cum doi cicliști au fost salvați de un atac iminent al unui urs, pe Transfăgărășan.

Foamea împinge ursul la atac. S-ar putea înțelege că glumim pe seama urșilor-cerșetori și vagabonzi aflați pe drumurile Transfăgărășanului. Nu este nicio glumă! Pericolul de a fi atacat omul pe drumuri și prin munți, de către urși, este major. (...) Se impun măsuri hotărâte și să nu se aștepte accidentarea turiștilor români și străini. Până atunci, nu umblați pe jos, nu puneți corturi în poieni, nu învățați urșii cu mâncare, nu vă expuneți”, atrăgea atenția ÎPS Calinic.

Există și situații în care animalele sunt provocate

Tot în urmă cu câteva zile și tot pe Transfăgărășan, pasagerul unei maşini Opel Astra, înmatriculate în judeţul Argeş, a fost filmat în timp ce lovea un urs, aruncând o sticlă în animal, pe geamul maşinii. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite