Bani „îngropaţi” în containere inutilizabile. Un utilaj de 350.000 de euro a cedat la câteva săptămâni de la prima utilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Primăria Piteşti
Foto: Primăria Piteşti

O maşină de 350.000 de euro destinată ridicării containerelor îngropate, cu care Primăria Piteşti  vrea să schimbe sistemul de colectare a deşeurilor menajere în municipiu, s-a rupt la câteva luni de la recepţia cu multe semne de întrebare a utilajului. Nu este singura dezamăgire legată de proiect.

Un proiect în valoare de 5.084.415,42 lei, anunţat cu surle şi trâmbiţe în mandatul fostului primar al Piteştiului Cornel Ionică (PSD), promitea trecerea la un nou sistem de colectare a gunoiului menajer în Piteşti. 

Contractul pentru achiziţionarea primului lot de 67 de containere îngropate (şi a unui utilaj de ridicare a acestora) a fost semnat în aprilie 2019 şi viza montarea unor astfel de repere pe 22 de platforme de gunoi din trei cartiere piteştene.

Proiectul a fost încheiat în luna noiembrie a anului 2020, iar o lună mai târziu a fost făcută şi recepţia maşinii de ridicare a containerelor, aprobată în Consiliul Local în decembrie 2020.

Utilaj de 350.000 de euro, devenit nefuncţional

Surprizele au apărut când s-a constatat câ în costisitoarele containere plouă pur şi simplu, ceea ce le face inutilizabile. 

Noul primar, Cristian Gentea (PSD), a trebuit să le explice piteştenilor motivul pentru care investiţia în care a fost îngropată o grămadă de bani nu a fost dată încă în folosinţă: ”Disfuncţionalităţi imputate firmei care a efectuat execuţia acestui proiect”.

Edilul a precizat însă că problema va fi remediată, lucrarea fiind în garanţie. Doar că inundarea containerelor n-a fost singura problemă a proiectului, pentru că maşina care trebuia să le ridice – un utilaj pe care s-au cheltuit 350.000 de euro - a devenit nefuncţională după ce un tronson al braţului de ridicare s-a fisurat.

“S-a stricat la nici o lună de la folosire. Suspiciunea e că maşina nu e pentru containere îngropate”, a declarat, pentru “Adevărul”, consilierul local Răzban Şerbănoiu (PNL).

Primăria Piteşti recunoaşte că maşina pentru ridicat containere are probleme tehnice, dar că acestea vor fi remediate: „Furnizorul utilajului a fost chemat să le remedieze. Maşina este în garanţie, este o chestiune de timp până la rezolvarea situaţiei”.

Sursa Primăria Piteşti

Bani
Bani

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un proiect imobiliar controversat schimbă regulile de realizare a planului urbanistic. Detaliul care a contat

Pădurea Trivale, vânată de rechinii imobiliari. „Specialiştii Primăriei Piteşti au cedat în faţa lor”

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite