A murit ginecologul judecat pentru că a tâlhărit şi a bătut două paciente. Nataşa Neniţoiu lucra ilegal de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctoriţa Nataşa Neniţoiu avea un trecut presărat cu numeroase scandaluri FOTO: arhiva Adevărul
Doctoriţa Nataşa Neniţoiu avea un trecut presărat cu numeroase scandaluri FOTO: arhiva Adevărul

Acuzată că a bătut două paciente în 2020, medicul ginecolog Nataşa Neniţoiu era judecată pentru tâlhărie şi a murit cu câteva săptămâni înainte de pronunţarea sentinţei. Aceasta a mai agresat şi alte paciente în ultimii 15 ani şi a lucrat ani de zile fără autorizaţie.

Doctoriţa Nataşa Neniţoiu plecase în urmă cu mai bine de o săptămână la Bucureşti. Aceasta deţinea o casă în comuna argeşeană Rociu, iar vecinii s-au alertat la finalul săptămânii trecute, văzând că cei 19 câini ai doctoriţei lătrau şi se agitau ore în şir la poartă. 

Vecinii au descoperit că patrupedele nu mai aveau apă şi hrană. Ulterior, pe fir a intrat Poliţia Animalelor. Iar oamenii legii au descoperit că doctoriţa Nataşa Neniţoiu, care nu avea vreun copil, murise pe 26 iunie 2022 la Spitalul Colentina din Bucureşti. 

Cele 19 patrupede au fost duse la un centru de protecţie a animalelor din comuna argeşeană Băbana.

Nataşa Neniţoiu avea 67 de ani, iar pe 19 iulie 2022, la Judecătoria Piteşti, urma să se dea pronunţare în procesul în care era acuzată de tâlhărie.

Pe 22 iulie 2020, după efectuarea unei consultaţii, Nataşa Neniţoiu nu s-a înţeles cu pacienta, pe care a încuiat-o în sala de aşteptare alături de persoana care o însoţea, ulterior agresând fizic cele două persoane. Doctoriţa le-a şi tâlhărit pe cele două.

Cele două femei au mers la cabinetul doctoriţei Neniţoiu în ziua convenită pentru consultaţie. Acolo, după ce a văzut că Oana Petrecu avea la ea suma de 500 lei, Nataşa Neniţoiu a fost de acord să-i efectueze intervenţia chirurgicală de întrerupere de sarcină în schimbul acestei sume. 

Iniţial, Nataşa Neniţoiu i-a administrat pacientei o injecţie, după care a efectuat chiuretajul, iar în acest timp, conform anchetatorilor, „îi adresa Oanei Petrescu cuvinte şi expresii jignitoare, având o atitudine vulgară, agresivă, gesticulând şi fiind nervoasă. În timpul efectuării intervenţiei, inculpata Nataşa Neniţoiu, observând că persoana vătămată Oana Petrescu are telefonul mobil în mână, i l-a solicitat, reproşându-i că o înregistrează”. 

Pacienta i-a permis să se uite pe telefon pentru a se convinge că nu o înregistrează, după care doctoriţa a luat telefonul mobil şi l-a dus în baie.

După efectuarea intervenţiei chirurgicale, pacienta s-a dat jos de pe masă, iar în timp ce încerca să se încalţe, Nataşa Neniţoiu a devenit nervoasă şi i-a reproşat de ce pleacă, moment în care i-a mai solicitat suma de 200 lei. Imediat, doctoriţa i-a luat din mână Oanei Petrescu rucsacul de culoare roz, rucsac cu care a început să o lovească în mai multe zone ale corpului. De asemenea, după cum precizează procurorii în rechizitoriu, „inculpata a început să o împingă şi să o lovească de mai multe ori cu mâinile şi picioarele”.

Cele două femei au fost sechestrate în cabinetul doctoriţei timp de peste o jumătate de oră, acestea reuşind să scape de abia după ce a sosit o rudă să le elibereze.

Reţinută iniţial pentru 24 de ore, doctoriţa Nataşa Neniţoiu a fost ulterior cercetată sub control judiciar.

Nu mai avea aviz de la Colegiul Medicilor de şase ani

În urma corespondenţei efectuate de către procurori cu Colegiul Medicilor Bucureşti, instituţie unde Nataşa Neniţoiu s-a transferat la cerere la data de 20 martie 2015, s-a stabilit faptul că doctoriţa nu mai avea aviz de la Colegiul Medicilor din iunie 2016.

Deşi mai mulţi pacienţi ai doctoriţei Neniţoiu au făcut plângeri încă din 2006, autorităţile au avut reacţie de abia în vara lui 2014. Concret, pe 11 august 2014, după o reclamaţie la Poliţia Piteşti a unei tinere de 24 de ani care a acuzat-o pe doctoriţă că a dezvirginat-o, deşi venise la un control de rutină, DSP Argeş a făcut un amplu control la cabinetul Nataşei Neniţoiu, cabinet aflat chiar în centrul Piteştiului.

Autorităţile au constatat numeroase nereguli grave şi au amendat-o cu 50.000 de lei. Doctoriţa Nataşa Neniţoiu nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, nu avea autorizaţie de liberă practică şi nu era înregistrată în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale.

De-a lungul timpului numeroase paciente ale Nataşei Neniţoiu au reclamat că aceasta le-ar fi jignit sau chiar bătut în cabinetul din centrul Piteştiului.

În 2004, Maria Fierbinţeanu a specificat într-o plângere depusă la Poliţia Argeş că a fost înjurată de Nataşa Neniţoiu pentru că intrase în cabinetul ei cu pantofii uzi, cu toate că afară ploua.

În 2006, Oana Dogaru, o altă tânără, a fost bătută de Nataşa Neniţoiu în cabinet pentru că a îndrăznit să solicite adresa laboratorului medical de unde mama ei trebuia să îşi ridice mai multe analize.

Vă mai recomandăm şi:

Medic reţinut după ce a sechestrat şi agresat în cabinet două persoane pentru că nu s-au înţeles asupra onorariului

Medicul şi asistenta acuzaţi că au făcut sex în secţia ATI COVID-19 sunt cercetaţi şi de Comisia de Etică

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite