Viața de coşmar a unui copil care ar fi fost supus de părinți la perversiuni sexuale. Ce a povestit micuțul la grădiniță

0
Publicat:

Un caz şocant a ieşit la iveală într-un oraş din judeţul Neamţ, din primele cercetări reieșind că un copil de șase ani ar fi fost abuzat sexual de către părinţi. Minorul a fost internat într-un centru rezidenţial, iar instanaț ar urma să decidă dacă se impune arestarea acestora

Strada Fabricii nu are o bună repurtație FOTO Arhiva Adevărul
Strada Fabricii nu are o bună repurtație FOTO Arhiva Adevărul

Povestea s-a petrecut pe o stradă din municipiul Roman, un cartier de locuinţe sociale pentru persoanele cu posibilităţi materiale reduse. Cunoscută ca o zonă rău famată, aici au avut loc de-a lungul anilor nenumărate infracţiuni, unele foarte grave, tâlhării, tentative de omor şi chiar crime.

La începutul acestei săptămâni, un copil de șase ani a povestit la grădiniță traiul de coșmar pe care-l ducea și grozăviile pe care era nevoit să le îndure, existând indicii că ar fi fost abuzat fizic şi sexual de către părinţi.

În aceste condiţii, reprezentanţii asociaţiei au anunţat autorităţile.

„În cursul zilei de 12 februarie, am fost anunţaţi de către Poliţie despre cazul unui copil care se presupune că a fost supus unor perversiuni de către părinţi. De luni seară, copilul a fost dus în centrul de regim de urgenţă“, a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ.

Cercetați pentru infracțiuni contra libertății și integrităţii sexuale

Într-o primă fază a anchetei, conform procedurilor, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, urmând ca după administrarea unui probatoriu să fie dispuse măsuri împotriva părinţilor, care sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea unei infracțiuni privind fapte contra libertății și  integrităţii sexuale. În seara de 15 februarie, urma să se decidă dacă se impune arestarea.

Un caz teribil a fost descoperit anul trecut, tot la Roman. Din cercetări a reieşit că, timp de aproximativ şase ani, începând cu 2017 şi până în iulie 2022, un bărbat de 44 de ani, profitând de starea de vulnerabilitate a celor cinci copii ai săi şi folosindu-se de violenţe fizice, i-ar fi obligat să cerșească în diverse localităţi din judeţ.

Pe una dintre fiicele sale, o minoră, acuzatul ar fi determinat-o, prin constrângere, să satisfacă sexual alți bărbați, obţinând în acest mod diverse sume de bani. Individul a fost arestat, în 2023, pentru trafic de minori şi agresiune sexuală. În acest dosar au mai fost cercetate alte patru persoane.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite