Sentință record pentru un violator şi traficant de copii. Victimele din Neamţ sunt frate şi soră

0
Publicat:

Un bărbat arestat anul trecut pentru viol și trafic de minori a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la 19 ani de închisoare cu executare. Victimele infracţiunilor, frate şi soră, erau abuzate sexual şi puse să cerşească în municipiul Roman, din județul Neamț.

Acuzatul va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Monitorul Neamț
Acuzatul va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Monitorul Neamț

Costel Grişa Judele, un bărbat de 45 de ani, a aflat, pe 30 septembrie anul acesta, că va trebui să-și petreacă următorii 19 ani în închisoare pentru faptele comise. Individul a fost arestat în aprilie 2021, după ce a găzduit doi minori, frate şi soră, pe care ziua îi scotea la cerşit, iar noaptea îi abuza sexual.

El a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol în formă continuată, 11 ani pentru aceeaşi infracțiune comisă asupra celui de-al doilea minor şi 10 ani pentru trafic de minori. Pedepsele au fost contopite, rezultând o pedeapsă de 19 ani de închisoare cu executare, un adevărat record. Bărbatului i se vor preleva probe biologice, pentru introducerea în Sistemul de date Genetice Judiciare a infractorilor periculoşi.

Judecătorii i-au mai interzis anumite drepturi, între care şi cel de a fi curator sau tutore şi l-au obligat să le plătească celor două victime daune morale de câte 50.000 de lei fiecăreia. Faptele au ieşit la iveală la începutul lunii aprilie a anului trecut, când procurorii DIICOT l-au pus sub acuzare.

„La data de 05.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 44 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori“, se arăta într-un comunicat al DIICOT.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite