Un taur şi o viperă erau să le curme viaţa unor bărbaţi neatenți. Cazuri extreme petrecute în Neamţ

0
Publicat:

Două persoane au văzut moartea cu ochii, fiind victimele unor situaţii mai puţin întâlnite. În una dintre ele, un bărbat s-a crezut la coridă, provocând o bovină, ajungând în cele din urmă la spital.

Un nemțean a trecut pe lângă moarte după ce a provocat un taur FOTO Arhiva Adevărul
Un nemțean a trecut pe lângă moarte după ce a provocat un taur FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 22 mai 2024, în jurul orei 22.00, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie“ din Târgu Neamţ a ajuns un bărbat în vârstă de 34 de ani, care fusese sfârtecat de un taur, incidentul petrecându-se la o stână. Cercetările au stabilit că nemţeanul ar fi provocat animalul cu o haină şi nu s-a mai putut feri de atacul acestuia.

„Poliţiştii din cadrul Sectiei Rurale Târgu Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un bărbat în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat la unitatea medicală, spunând că a fost lovit de o bovină. A fost transportat în stare gravă la un spital din Iaşi,pentru tratament de specialitate“, a comunicat Inspectoratul de Poliţie Neamţ.

Se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar nu sunt suspiciuni că altcineva ar fi provocat leziunile, ci taurul întărâtat de cioban.

Un alt caz în care un bărbat a avut de suferit în urma „interacţiunii“ cu o necuvântătoare s-a petrecut în localitatea Poienari.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ a preluat un tânăr de 22 de ani şi l-a transportat la Spitalul Municipal din Roman, acesta fiind diagnosticat cu plagă muşcată la mâna stângă, care a fost provocată de o viperă. Deoarece unitatea sanitară din Neamţ nu avea ser antiviperin, pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean Bacău.

„Bărbatul era conştient, cooperant şi stabil. După ce i s-a administrat ser antiviperin de către colegii de la Bacău, a fost redirijat pentru a rămâne sub supraveghere medicală. Pacientul a plecat fără aviz medical la domiciliu“, au transmis reprezentanţii Spitalului Roman. Este ciudat cum de a ajuns să fie muşcat nemţeanul în zona Poienari, o localitate de şes din Neamţ.

Asta pentru că vipera comună este întâlnită cel mai adesea la marginile pădurilor de foioase, în poieni însorite, sau în zone montane, unde se poate ascunde sub stânci sau în crăpăturile acestora. După acest incident, Direcţia de Sănătae i-a în considerare dacă este necesară aprovizionarea cu ser antiveperin a unităţii romaşcane.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite