Un șofer drogat a plonjat cu mașina în lacul de acumulare Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr, care s-a urcat drogat la volan, a fost protagonistul unei întâmplări nedorite. La un moment dat, maşina în care se afla împreună cu doi amici a plonjat în lacul de acumulare Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ. În acest caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal.

Ocupanții mașinii nu au suferit leziuni FOTO Poliția Neamț
Ocupanții mașinii nu au suferit leziuni FOTO Poliția Neamț

Zona pitorească a acumulării din imediata apropiere a municipiului de la poalele culmii Pietricica este, fie iarnă, fie vară, locul de întâlnire a multor tineri, care au sau n-au maşini, pentru a sta departe de „ochii lumii“. Marți, 7 februarie 2023, acolo au ajuns şi oamenii legii, după ce a avut loc un accident.

În jurul orei 19.30, poliţiştii au fost anunţaţi că incidentul s-a petrecut în zona „La Caiace“. Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un conducător auto de 20 de ani, din Piatra Neamţ, conducea un autoturism pe strada Bâtca Doamnei, a părăsit partea carosabilă, intrând cu maşina în albia lacului.

„Au rezultat doar pagube materiale, atât conducătorul auto cât şi doi pasageri aflaţi în autoturism autoevacuându-se. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru canabis“, a comunicat Poliţia Neamţ.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Astfel de situaţii, tineri prinşi conducând autotuturisme deşi consumaseră substanţe interzise, nu sunt o raritate prin judeţul Neamţ.

O atestă şi ultima misiune de anvergură a poliţiştilor rutieri. Ea a avut loc pe data de 4 februarie, când s-a acţionat tocmai pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor privind viteza de deplasare şi a consumului de alcool sau substanţe interzise, fiind verificate circa 300 de autovehicule.

Au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 24.000 lei şi reţinute 16 permise de conducere. Printre cei în culpă a fost şi un şofer de 26  de ani, din Roman. Pe 4 februarie, în jurul orei 23.00, el a fost tras pe dreapta, rezultatul testului indicând o valoare pozitivă pentru canabis.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite