Şoferiţă din Neamţ prinsă conducând cu 81km/h peste limita de viteză. Cum au sancţionat-o poliţiştii

0
0
Poliţiştii au descoperit sute de şoferi în culpă FOTO Poliţia Neamţ
Poliţiştii au descoperit sute de şoferi în culpă FOTO Poliţia Neamţ

Poliţiştii din Neamţ au depistat o femeie, în timpul unei acţiuni care a vizat şoferii vitezomani, conducând cu viteză excesivă pe un drum din judeţ

Cadrele Serviciului Rutier de la Poliţia Neamţ au acţionat pentru prevenirea accidentelor provocate de viteza excesivă în cadrul unei misiuni care a avut loc în perioada 8 - 15 august. Pentru abaterile constatate, peste 800 de şoferi în culpă, au fost sancţionaţi, fiind reţinute 122 de permise de conducere şi fiind retrase 37 de certificate de înmatriculare. 

„Poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat acţiunea ROADPOL-SPEED, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost aplicate 818 sancţiuni, dintre care 805 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice“, a transmis Poliţia Neamţ. 

Dintre ele, 427 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depăşiri neregulamentare, zece pentru conducere sub influenţa alcoolului, şapte pentru abateri săvârşite de pietoni, nouă pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor şi 331 pentru alte abateri. 

A ieşit în evidenţă cazul unei şoferiţe care, pe 14 august, în jurul orei 23:40, a fost depistată la Tarcău, pe DN 15, în timp ce gonea cu 131km/h, mai mult cu 81 km/h faţă de limita legală de viteză. După ce au tras-o pe dreapta, poliţiştii au dispus aplicarea unei amenzi consistente şi suspendarea permisului auto pe o perioadă de 120 de zile. 

Un alt exemplu negativ este al unui şofer care a fost depistat, tot în cadrul aceleiaşi misiuni, în comuna Dumbrava Roşie, cu o viteză de 124 km/h, mai mult cu 74 km/h faţă de viteza legală, concomitent cu efectuarea manevrei de depăşire a mai multor autovehicule cu încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu. Şoferyl vitezoman a rămas fără permis 180 de zile.

Acţiunile desfăşurate s-au mai soldat cu reţinerea a 122 de permise de conducere, dintre care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depăşiri neregulamentare, zece pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, iar trei pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Preşedintele CJ Neamţ, „pus la zid“ pentru podul prăbuşit în Siret. Ce i se solicită într-o petiţie publică

Piramida spaţială şi „stafia de pe cer”, fenomenele stranii din Ceahlău. Cum se formează FOTO

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite