Un poliţist dependent de păcănele a fost condamnat și a rămas fără funcție. Ce fapte a comis

0
Publicat:

Un poliţist dependent de păcănele, subofiţer la Poliţia Neamţ, a fost condamnat şi a rămas fără funcție după ce a primit doi ani şi șase luni de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Infracţiunile comise au fost de trafic de influenţă.

Pasiunea pentru jocuri l-a costat funcţia pe un poliţist FOTO Arhiva Adevărul
Pasiunea pentru jocuri l-a costat funcţia pe un poliţist FOTO Arhiva Adevărul

Cosmin Găucan a fost cercetat în două dosare penale, ele au fost conexate, iar sentinţa definitivă a fost pronunţată recent, la Curtea de Apel Bacău. În motivarea condamnării se arată că poliţistul era dependent de jocurile de noroc.

„Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că, de aproximativ zece ani, este un împătimit al jocurilor de noroc (jocuri electronice şi pariuri sportive) şi a pierdut sume foarte mari de bani. În ziua în care a apelat prima dată martorul (...), pierduse în jur de 4.000 de lei, banii de salariu“.

Aceste lucruri sunt menționate de către judecători în motivarea sentinţei, în care se mai spune că, de-a lungul timpului, poliţistul a împrumutat foarte mulţi bani de la cunoştinţe şi prieteni pentru jocurile electronice de noroc. Agentul a comis cele trei fapte de trafic de influenţă în perioada ianuarie - martie 2021.

Astfel, el a primit de la şoferi care aveau probleme 81.500 de lei, promiţând că le rezolvă situaţii legate de suspendarea carnetului sau de consumul de alcool, dar a fost denunţat pentru că nu a făcut nimic.

„Inculpatul a mai menţionat că a pretins de la martorul (...) suma totală de 3.200 de lei (...) pentru a obţine un rezultat favorabil la buletinul de analiză toxicologică şi în consecinţă o soluţie de netrimitere în judecată, însă nu a intenţionat să intervină pentru numitul (…) totul fiind o păcăleală pentru că avea nevoie de bani“, au mai conchis magistraţii.

Judecătorii au aplicat o condamnare cu suspendare luând în considerare că subofiţerul a avut o atitudine sinceră, este la primul contact cu legea penală, nu s-a sustras urmăririi penale ori judecatei, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului şi a fost cooperant.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite