Verdict pentru bugetarii care cereau sporuri pentru risc de hemoroizi şi stat pe scaun

0
Publicat:

Un verdict la cererea uluitoare a unor bugetari de la un centru de asistenţă din Neamţ a fost dat. Ei au cerut concediu în plus pentru risc de hemoroizi sau pentru stat pe scaun prea mult.

Proiectul nu a mai ajuns la votul consilierilor FOTO CJ Neamț
Proiectul nu a mai ajuns la votul consilierilor FOTO CJ Neamț

Întrunirea legislativului nemţean a avut loc pe data de 23 februarie 2023 şi era aşteptată cu interes şi prin prisma faptului că urma să se supună la vot ciudata pretenţie a salariaţilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Târgu Neamţ, care doreau şapte zile în plus la concediu.

Numai că proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi chiar de către cel care l-a iniţiat, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean.

Solicitarea angajaţilor era ridicolă şi ilară, chiar dacă avea nişte concluzii medicale formulate de un doctor în medicina muncii.

În expertiza realizată la sfârşitul lunii se preciza că la centrul din subordinea CJ Neamţ se munceşte în condiţii extreme, iar personalul, inclusiv conducătorii auto de aici, pare a fi expus unor riscuri teribile.

Singurul care a reacţionat a fost Laurenţiu Creţu, consilier judeţean USR, care a postat pe Facebook detalii despre cererea aiuritoare: „De departe, cel mai cel proiect mi se pare cel pentru aprobarea concediului suplimentar de 7 zile lucrătoare, deoarece lucrează în condiţii deosebite, grele, vătămătoare sau periculoase. Iniţial am crezut că cei 54,5 titulari de posturi (...) au fost trimişi pe front în Ucraina, să apere oraşul Bakhmut. Dar nici pe departe, ba chiar sunt cu mult mai oropsiţi decât soldaţii şi voluntarii care apără democraţia în ţara vecină“.

Expertiza despre riscurile la serviciu FOTO Facebook Laurențiu Crețu
Expertiza despre riscurile la serviciu FOTO Facebook Laurențiu Crețu

În ceea ce priveşte riscurile la care este supus personalul TESA au fost enumerate: stres psihic datorat multitudinii problemelor decizionale, poziţii de lucru şezânde la birou, riscuri de contaminare cu agenţi biologici datorită lucrului cu documente din arhivă şi expunere la monitoarele calculatoarelor.

Şi şoferii muncesc în condiţii grele, factorii care le pot creea probleme fiind: riscuri legate de lovire de către alt mijloc de transport, suprasolicitare psihică, expunere la temperaturi extreme, riscuri legate de poziţia şezândă prelungită, care poate provoca boala hemoroidală, tulburări de somn şi de vedere etc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite