Un fost deputat şi prefect de Neamţ a murit subit. Vlad Marcoci a făcut stop cardiac în timp ce tăia lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A decedat subit un fost deputat şi prefect de Neamţ. Vlad Marcoci a murit în timp ce tăia lemne la pensiunea pe care o administra pe malul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, aproape de Bicaz.

Vlad Marcoci a decedat la vârsta de 55 de ani FOTO Vestea.net
Vlad Marcoci a decedat la vârsta de 55 de ani FOTO Vestea.net

După o perioadă în care s-a aflat în prim-planul vieţi politice din ţară şi judeţul Neamţ, dar în care în care era încă prezent, cochetând cu diverse formaţiuni, Vlad Marcoci se ocupa de un resort cunoscut şi apreciat, Pensiunea Panaghia, care este situată la câteva sute de metri de barajului de la Bicaz, pe partea stângă a DN15.

Astăzi, 10 august 2023, pe la ora 15.00, fostul deputat, care avea 55 de ani, tăia lemne. După cum a declarat Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ, un echipaj cu medic de la Bicaz a intervenit imediat, dar nu s-a mai putut face nimic: „A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat“.

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcţi Bucureşti, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat.

A fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, implicându-se în finanţarea şi implementarea unor proiecte de conservare şi protecţie a multor areale unice în România.

Nu a fost scutit nici de probleme penale. În luna ianuare a acestui an, era achitat de magistraţii de la Înalta Curte, într-un dosar de corupţie.

În 2020, DNA îi trimitea în judecată pe Mugur Cozmanciuc, ex-preşedinte al PNL Neamţ, Marcoci şi pe omul de afaceri Sorin Ciufudean. Între 4-27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi  pretins de la Marcoci, pe atunci inginer la Administraţia Apele Române, 500.000 de lei, precizându-i că va interveni la ministrul Mediului, pentru numirea ca director general al Apelor Române a unei persoane apropiate de afacerist.

Ironia sorţii face ca Vlad Marcoci să fi decedat la o zi după moartea altui politician din Neamţ. Este vorba despre Mircea Pintillie, care a deţinut şi el şefia Consiliului Judeţean Neamţ, în anul 2012. Acesta se ocupa de afaceri în ultimul timp, fiind găsit decedat, pe data de 9 august 2023, în locuinţa sa din oraşul Târgu Neamţ, acolo unde fusese şi viceprimar.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite