Un apicultor din Neamţ a rămas fără „munca“ albinelor. Un mare incendiu i-a afectat gospodăria

0
Publicat:

Un mare incendiu a afectat gospodăria unui apicultor din Neamţ, care a rămas, pe lângă alte pagube majore, şi fără „munca“ albinelor. Flăcările au generate de un scurtcircuit la un aparat electrocasnic.

Incendiul a fost de mare amploare FOTO ISU Neamț
Incendiul a fost de mare amploare FOTO ISU Neamț

Astăzi, 11 mai 2023, în jurul orei 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a fost înştiinţat despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în satul Prăjeşti, din comuna Secuieni. La locul solicitării au fost trimise cadrele de la Detaşamentul de pompieri Roman.

La ajungerea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu mare amploare la două anexe gospodăreşti, dintre care una lipită de locuinţă, în care erau depozitate produse apicole, ceară şi miere de albine. După terminarea misiunii, pompierii au concluzionat că flăcările au fost provocate de un fost scurtcircuit electric la aparat lăsat sub tensiune.

„Au ars aproximativ cinci metri pătraţi din acoperişul locuinţei, două magazii din lemn cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, 3 metri cubi de cherestea, 1,5 tone boabe de porumb, 100 de caturi (cutii pentru depozitarea mierii) pentru stupi de albine, o moară cu ciocănele, o ladă frigorifică în care erau depozitate produse alimentare şi alte bunuri folosite în apicultură“, a transmis căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt de la ISU Neamţ.

Tot astăzi, dar la ora 06.08, pompierii nemţeni au fost solicitaţi să intervină la o garsonieră situată într-un bloc de locuinţe situat pe Aleea Tiparului, în municipiul Piatra Neamţ. La sosirea cadrelor ISU, incendiul se manifesta cu degajare de fum la un tablou electric amplasat în interiorul unui apartament de la primul etaj.

Pompierii au stins foarte repede incendiul şi au acţionat pentru evacuarea fumului din garsonieră şi casa scării din blocul respectiv. Cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuitul electric. Nu au fost persoane evacuate.

Zilele trecute, un magazin din comuna Ion Creangă s-a făcut scrum, tot din pricina unui scurtcircuit. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, bunurile din interiorul spaţiului comercial, respectiv două vitrine frigorifice, aparate electrocasnice, mărfuri alimentare şi nealimentare, documente, rafturi pentru depozitare şi expunere.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite