Tânăr în scaun cu rotile, înjunghiat în faţa Primăriei Roman. Caz de tentativă de omor

0
Publicat:

O tentativă de omor a avut ca victimă o persoană cu handicap. Un tânăr în scaun cu rotile a fost înjunghiat în faţa Primăriei Roman, după un conflict petrecut în toiul nopții de 18 spre 19 februarie 2023. 

Altercația a fost surprinsă de camerele de supraveghere FOTO Romantv
Altercația a fost surprinsă de camerele de supraveghere FOTO Romantv

Altercaţia a avut loc chiar în centrul municipiului Roman din Neamț, în faţa sediului administraţiei locale. Era ora 2.00 a dimineţii zilei de 19 februarie, când a izbucnit conflictul violent, protagonişti fiind mai mulţi indivizi. Nu se ştie ce au avut de împărţit, dar în starea cea mai gravă a fost un tânăr de 18 ani, care suferă de un handicap locomotor.

„Medicii l-au diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace stâng și plăgi toraco-abdominale. S-a intervenit chirurgical de urgenţă, a fost montat un tub de dren pleural şi s-au suturat plăgile. Pacientul se află la ATI, a fost stabilizat şi are o evoluţie postoperatorie normală“, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman.

Alertaţi prin serviciul de urgenţă 112 de către un martor la incident, poliţiştii au demarat cercetări pentru identificarea celui care a folosit un cuţit în timpul agresiunii. Acesta a fost depistat în scurt timp, foarte probabil după ce au fost vizionate imaginile de pe o cameră video stradală, fiind reţinut pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

După ce medicii au concluzionat că viaţa tânărului cu handicap țintuit într-un scaun cu rotile a fost pusă în pericol, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată, fiind vorba despre o tentativă de omor.

Luni, 20 februarie 2023, propunerea de arestare formulată de procurori a fost admisă, Tribunalul Neamţ hotărând pentru agresor 30 de zile de privare de libertate.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ (...) A dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea de lovire sau alte violenţe în infracţiunea de tentativă de omor“, se arată într-un comunicat al Parchetului din Roman, Neamț.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite