Și-a bătut mama septuagenară și aproape că și-a ucis fratele. Pedeapsa primită de agresorul fără inimă

0
Publicat:

Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au decis ca un bărbat din Pipirig să-şi petreacă mai mulţi ani după gratii, el fiind găsit vinovat de infracţiuni catalogate ca făcând parte din sfera violenţei în familie.

Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț FOTO Arhiva Adevărul

Judecătorii l-au condamnat pe nemţean la 4 ani şi 3 luni de închisoare, acuzaţiile aduse fiind tentativă de omor, ameninţare, loviri şi alte violenţe.

Instanţa a mai stabilit ca inculpatul de 37 de ani să achite suma de 13.300 de lei către două spitale unde au fost tratate victimele şi 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În acest caz, în pericol de moarte au fost mama şi un frate al agresorului, dar ei nu au avut pretenţii financiare de la acuzat. Judecătorii au mai decis prelevarea de probe biologice de la condamnat, acestea urmând a fi introduse în Sistemul de Date Genetice Judiciare. Sentinţa, care nu este  definitivă, survine celor petrecute pe 19 octombrie 2023.

„Pe fondul consumului de alcool, între un bărbat şi mama în vârstă de 71 de ani, a avut loc un conflict spontan, în urma căruia i-a adresat femeii ameninţări şi a exercitat asupra acesteia acte de violenţă. În conflict a intervenit fiul mai mic, de 34 de ani, care a fost lovit cu un cuţit“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Victima a fost transportată la spital, pentru salvarea vieţii intervenindu-se chirurgical. În primă fază, poliţiştii au început efectuarea urmăririi penale pentru ameninţare şi violenţă în familie. Expertiza medico-legală a atestat că fratele autorului a fost la un pas de moarte, urmând apoi arestarea preventivă, pentru tentativă de omor.

Ultimul caz de violenţă domestică din judeţul Neamţ s-a petrecut în oraşul Roznov, pe data de 14 martie 2024, un bărbat fiind acum într-o situaţie total neplăcută. Forţele de intervenţie au fost solicitate să intervină la domiciliul unei familii, o femeie reclamând că soţul, în vârstă de 41 de ani, se manifestă agresiv, fiind tulburată liniştea şi ordinea publică.

O patrulă a fost trimisă la locul indicat, dar la vederea oamenilor legii nemţeanul a devenit şi mai agitat, adresându-le amenţitări şi injurii. La un moment dat a atacat un poliţist, reuşind să-l lovească, fiind ulterior încătuşat şi dus la sediu pentru audieri. A doua zi, propunerea de arestare preventivă pentru ultraj a fost admisă de judecători.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite