La închisoare pentru că i-a sfidat şi înjurat pe poliţiştii din Neamţ: „Vă mierlesc fraierilor şi fac 20 de ani de puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un acuzat a fost condamnat la o pedeapsă cu executare, pentru că i-a sfidat şi înjurat pe poliţiştii din Neamţ. I-a ameninţat şi cu moartea: „Vă mierlesc fraierilor şi fac 20 de ani de puşcărie“.

Infracțiunile au avut loc în timpul pandemiei FOTO Arhiva Adevărul
Infracțiunile au avut loc în timpul pandemiei FOTO Arhiva Adevărul

Comportamentul unui bărbat din localitatea nemţeană Păstrăveni, Emil I., a fost „taxat“ de magistraţii de la Judecătoria Târgu Neamţ prin aplicarea unei pedepse privative de libertate în regim de penitenciar. Sentinţa propunuţată pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj este de 1 an şi 4 luni de detenţie.

„Având în vedere gradul de pericol social al faptelor săvârşite, urmările produse precum şi elementele care caracterizează persoana şi conduita inculpatului, instanţa apreciază că scopul educativ preventiv al pedepsei va putea fi atins prin aplicarea unei pedepse privative de libertate“, se arată în motivarea condamnării.

Infracţiunile au avut loc în timpul pandemiei, pe 8 mai 2020, în Târgu Neamţ, când doi agenţi de la Rutier au văzut pe stradă mai multe persoane care nu aveau ce căuta acolo, date fiind ordonanţele militare de la acea vreme. Au fost înştiinţate că vor fi amendate dacă nu pleacă spre casă.

În acel moment a intrat în „scenă“ viitorul acuzat, care era băut, care le-a spus celor care-l însoţeau: „Staţi aici, voi ascultaţi de Miliţie!? Ce bă, vă este frică de miliţieni, staţi aici!?“. Apoi, poliţiştii i-au cerut actele şi documente justificative, dar bărbatul a uzat de un limbaj obscen, astfel că a fost imobilizat şi urcat într-o autospecială.

A continuat să-i înjure, să-i scuipe şi a încercat să-i lovească cu piciorele pe oamenii legii, acest lucru petrecându-se şi în maşină, şi la sediul unităţii. A trecut şi la ameninţări, spunând că îi va ucide pe agenţi şi pe membrii familiilor acestora, susţinând că nu-i este frică să meargă iar la închisoare.

„Pe drum a continuat să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare, ameninţându-i că după ce îl vor elibera îi va omorî pe amândoi şi familiile lor, spunând că oricum va merge la puşcărie şi nu îi este frică. La sediu a manifestat acelaşi comportament, adresându-le ameninţări cu moartea - «vă mierlesc fraierilor şi fac 20 de ani de puşcărie“, au mai arătat judecătorii.

La proces, acuzatul  a susţinut că nu îşi aminteşte nimic din incidentul cu oamenii legii pentru că era foarte beat, că regretă cele întâmplate, dar faptul este consumat. Cei doi poliţişti ultragiaţi, deşi puteau să o facă, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal, nesolicitând daune materiale sau morale.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite