Femeie măritată, condamnată pentru uciderea amantului. Sentinţa dată de Tribunalul Neamţ

0
Publicat:

Pentru uciderea amantului sexagenar, o femeie măritată a fost condamnată penal. Sentinţa de la Tribunalul Neamţ nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bacău.

Judecătorii s-au pronunțat recent în acest dosar FOTO Arhiva Adevărul
Judecătorii s-au pronunțat recent în acest dosar FOTO Arhiva Adevărul

Judecătorii de la instanţa din Neamț au decis, recent, ca Elena R., o femeie de 44 de ani, din localitatea Sagna, să execute o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Aceasta ar fi avut o relaţie extraconjugală cu un consătean mai în vârstă, în etate de 62 de ani, pe care îl mai vizita din când în când.

Pe data de 3 decembrie 2022, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit o ceartă. Cu o oră înainte de miezul nopţii, conflictul verbal a degenerat, iar nemţeanca, mamă a doi copii, a reacţionat violent şi i-a tăiat bărbatului gâtul cu cuţitul. Victima a avut mai multe lovituri în zona toracică, dar fatale au fost cele din zona gâtului, una secţionându-i jugulara.

Sexagenarul ucis a fost găsit de o fiică. La anchetă, acuzata a spus că i-ar fi aplicat bărbatului o singură lovitură cu cuţitul. A mai susţinut că a dorit să sune la Ambulanţă, dar victima nu i-a dat telefonul, plecând apoi la o rudă. Nici de la aceasta nu a alertat autorităţile, pentru că nu ar fi găsit un mobil.

Despre acest caz, procurorul Marius Ianuş, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, declara pentru ZCH.ro: „Martorii spun că l-ar fi vizitat frecvent, ea spune că nu aveau nici un fel de relaţie. Totul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool. Bărbatul a fost găsit cu patru-cinci plăgi înjunghiate, însă cea din zona cervicală i-a fost fatală“.

În Neamţ, Antonio Arhip, în vârstă de 52 de ani, este ultimul condamnat care a primit cea mai aspră pedeapsă prevăzută de Codul Penal, detenţie pe viaţă, sentinţa fiind pronunţată în aprilie 2023. El a fost acuzat că şi-a ucis fiica, Andreea, de 5 ani, şi fosta soţie, Magdalena Ursu, de 26 de ani, lucru care s- ar fi petrecut pe 8 decembrie 2006. Aceasta a fost ultima zi în care ele au fost văzute în viaţă.

Aveau să treacă 15 ani până ce Arhip a fost reţinut, pe 21 ianuarie 2021, când, în urma unui denunţ făcut de cea de-a doua soţie (care divorţase şi ea de el), în grădina casei făptaşului a fost descoperit scheletul fetiţei de 5 ani. Proba ADN a atestat fără dubiu că este vorba despre fetiţa ucigaşului, legiştii stabilind ca fata a fost ucisă cu lovituri de cuţit. Cadavrul mamei nu a fost găsit, dar probele i-au făcut pe magistraţi să îl condamne pentru dublă crimă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite