Şantaj sexual cu fotografii deocheate ale unei minore de 14 ani. Ce sumă a cerut şantajistul ca să nu publice pozele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea sordidă încheiată cu şantaj sexual a început după ce victima infracţiunii l-a cunoscut pe reţelele de socializare pe un tânăr de 19 ani, despre care a crezut că îi va deveni prieten, fiind de acord să îi trimită câteva fotografii deocheate cu e.

Un caz de şantaj a fost rezolvat de poliţiştii din Neamţ, protagonişti fiind un tânăr de 19 ani şi o adolescentă de 14 ani. La fel ca şi în alte speţe de acest fel, naivitatea fetei a fost speculată de cel care pretindea că vrea să-i fie prieten, cei doi „cunoscându-se“ pe reţelele de socializare. 

Din vorbă în vorbă, tânărul a reuşit să o convingă să îi 

trimită nişte fotografii, dar nu de orice fel, ci unele cu caracter sexual, cu adolescenta în ipostaze compromiţătoare. 

Au urmat convorbiri telefonice, iar la un moment dat au convenit pentru o întâlnire faţă în faţă, pentru a se cunoaşte mai bine şi a „consolida“ astfel relaţia. Numai că, ceea ce spera să se transforme într-o idilă a pus-o pe fată într-o postură deloc plăcută, amicul având alt plan. 

I-a cerut o sumă de bani, ameninţând-o că dacă nu o primeşte va face publice pozele cu caracter indecent pe reţele de socializare.

Dar, adolescenta a procedat corect, a ignorat cererea, a spus familiei ceea ce se petrecuse şi au fost sesizate organele de urmărire penală, depunând o reclamaţie, pe data de 7 septembrie 2020, la Secţia de Poliţie Urecheni. 

În urma denunţului, anchetatorii au pus la cale un flagrant, autorul fiind prins a doua zi, în timp ce conducea o maşină şi având asupra lui banii capcanaţi (inscripţionaţi cu o substanţă fluorescentă cu care se scrie, de regulă „ŞANTAJ“, sau „MITĂ“, în funcţie de natura infracţiunii), obţinuţi din şantaj.

„Anterior întâlnirii, minora i-ar fi trimis două fotografii tânărului pe o reţea de socializare. Pe 6 şi 7 septembrie, tânărul ar fi ameninţat-o pe cu postarea fotografiilor pe o reţea de socializare, dacă nu primeşte în schimb suma de 1.000 de lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Un elev a plătit o mică avere celui care-l şantaja

În baza probatoriului administrat, autorul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Poliţiei Neamţ. Pe 9 septembrie, el a fost prezentat unui procuror de la Parchetul Târgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Decizia a fost control judiciar, perioadă în care suspectul trebuie să respecte o serie are obligaţii, în caz contrar putând ajunge după gratii.  

Într-o altă speţă, un adolescent de 17 ani, tot din Urecheni, pretindea că a fost victima unui şantaj, iar autorul, care este cu doi ani mai mare, ar fi obţinut nu mai puţin de 85.000 de lei. Reclamaţia a fost depusă pe data de 8 ianuarie la Poliţia Târgu Neamţ, iar anchetatorii l-au identificat pe suspect ca fiind un tânăr din comuna Timişeşti.

Infracţiunea ar fi fost săvârşită timp de un an şi şapte luni, un calcul arătând că făptaşul ar fi primit lunar aproximativ 4.500 de lei. Se pare că elevul de liceu ar fi cedat presiunilor pentru că ar fi fost bătut , iar apoi ameninţat cu alte violenţe.

„Poliţiştii au stabilit că, în perioada mai 2018 - decembrie 2019, un tânăr de 19 ani, din Timişeşti, ar fi constrâns prin violenţe şi ameninţări cu acte de violenţă un minor de 17 ani, să-i ofere în mod regulat sume de bani, obţinând astfel 85.000 de lei“, preciza, la vremea respectivă Poliţia Neamţ. La audieri, acuzatul ar fi recunoscut parţial acuzaţiile aduse, admiţând că-l ameninţa pe minor, dar că suma obţinută a fost mai mică.

Cercetările în acest caz trebuiau să stabilească cuantumul banilor obţinuţi de făptaş, iar dacă aceasta este cel declarat, rămâne o întrebare fără răspuns: cum de părinţii minorului nu au observat că din casă lipseşte o sumă considerabilă. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Fetiţă de 4 ani, răpită din faţa casei şi supusă la perversiuni sexuale de unchiul ei. Cum s-a aflat despre caz

Tânărul care ţine cu orice preţ să intre în puşcărie. Comite infracţiuni pe bandă rulantă, iar instanţa îl iartă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite