Până unde a ajuns duşmănia de moarte dintre doi octogenari. Unul dintre ei va face cinci ani de puşcărie

0
Publicat:

Doi octogenari din Bicaz Chei sunt duşmani de moarte, certurile dintre ei sfârşindu-se foarte prost. Un bătrân de 85 de ani va face cinci ani de puşcărie, pentru tentativă de omor. Victima infracţiunii a fost o cumnată a acuzatului, conflictele dintre cele două familii fiind vechi şi au pornit de la o moştenire.

Sentința nu este definitivă FOTO Arhiva Adevărul
Sentința nu este definitivă FOTO Arhiva Adevărul

Tribunalul Neamţ a pronunţat în acest dosar o primă sentinţă luna trecută, la trei ani distanţă de la altercaţia căreia i-a căzut victimă o femeie de 80 de ani la momentul comiterii infracţiunii, 25 februarie 2020. Ion Paleu a fost condamnat la 5 ani de puşcărie, pentru că şi-a lovit cumnata cu lopata în cap.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 5 ani de închisoare. Interzice dreptul de a comunica cu persoana vătămată şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 5 metri; dreptul de a se apropia de locuinţa sau alte locuri unde persoana vătămată desfăşoară activităţi sociale, la o distanţă mai mică de 5 metri“, se arată în sentinţa Tribunalului Neamţ.

Acuzatul trebuie să achite despăgubiri care depăşesc 50.000 de lei, partea cea mai mare, 35.000 de lei, reprezentând daune către rudă. S-a mai dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii în Sistemul de Date Genetice Judiciare. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău.

Între familiile făptaşului şi a victimei relaţiile sunt încordate de peste 20 de ani, totul pornind de la o suprafaţă lăsată moştenire de părinţi. Pe 25 februarie 2020, pe un imaş al octogenarei cei doi au avut o dispută verbală, iar Ioan Paleu şi-a lovit cumnata cu lopata în cap, provocându-i un traumatism cranio-cerebral şi fractură craniană cu înfundare.

Medicii legişti au concluzionat că, pentru vindecarea bătrânei, au fost necasare 60-70 de zile de îngrijiri medicale. În timpul cercetărilor, octogenarul nu a recunoscut săvârşirea tentativei de omor, dar probele l-au incriminat. La un moment dat a fost de acord cu efectuarea unui test la poligraf, dar a revenit asupra deciziei. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite