Noapte de coşmar pentru cinci copii sechestraţi de taţi. Doar mascații au putut rezolva conflictele ce puteau degenera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De o noapte de coşmar au avut parte la Neamț cinci copii sechestraţi de taţi. Patru fraţi au fost prizonieri într-o casă, iar o fetiță - într-un beci. Situaţiile au fost rezolvate de „mascaţii“ de la trupele speciale ale Poliției.

Mascații au rezolvat ambele situații în care au fost implicați și copii FOTO Arhiva Adevărul
Mascații au rezolvat ambele situații în care au fost implicați și copii FOTO Arhiva Adevărul

Cinci copii au pătimit de pe urma conflictelor izbucnite între părinţii lor, în unul dintre cazuri fiind vorba de foşti parteneri de viaţă. Ambele incidente au avut loc în noaptea de 26/27 martie 2023, intervenţiile făcând ca lucrurile să nu degenereze.

În jurul orei 23:00, poliţiştii au fost sesizaţi că la o casă din cartierul Dărmăneşti a fost un scandal.

În curte a fost găsită o femeie de 35 de ani, care fusese dată afară din locuinţă. Aceasta le-a spus cadrelor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale că în interior este soţul de 36 de ani şi cei patru copii minori, care nu pot ieşi. La vederea „mascaţilor“, individul a devenit cooperant, permiţându-le să intre, fără ca uşa să mai spartă. S-a ales cu dosar penal pentru violenţă în familie.

„Cu ocazia intervenţiei luptătorilor din cadrul SAS Neamţ, bărbatul a permis accesul poliţiştilor în imobil. În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a fost emis faţă de bărbat un ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, acesta fiind evacuat din imobilul comun“, a transmis Poliţia Neamţ.

În aceeaşi noapte a avut loc un caz mult mai grav. Poliţiştii au fost alarmaţi, prin apel la 112, de către o femeie de 43 de ani. Aceasta a reclamat că fostul soţ, în vârstă de 64 de ani, domiciliat în Săvineşti, refuză să-i înapoieze fetiţa de 4 ani şi 9 luni, conform programului de vizită stabilit de Judecătoria Piatra Neamţ, în urma divorţului.

Au fost formate echipe de intervenţie, în care au fost cooptaţi luptători şi un negociator de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. La vederea poliţiştilor, nemţeanul a adresat ameninţări de natură a produce o stare de temere cu privire la securitatea minorei, fiind decisă o acţiune imediată.

„În imobil se afla bărbatul de 64 de ani care, împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresa ameninţări folosindu-se de un topor. În urma intervenţiei în forţă a poliţiştilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina, în vârstă de 32 de ani, a bărbatului de 64 de ani“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite