Motivul pentru care şeful Poliţiei Neamţ ar fi modificat fişa postului agenţilor. Ce spune sindicatul Europol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisar şef Mihai Osoianu, comandantul Poliţiei Neamţ FOTO Ştiripiatraneamţ.ro
Comisar şef Mihai Osoianu, comandantul Poliţiei Neamţ FOTO Ştiripiatraneamţ.ro

Sindicatul Europol susţine că şeful Inspectoratului de Poliţie Neamţ ar fi modificat fişa postului agenţilor de ordine publică. Sindcaliştii îl acuză pe acesta de „analfabetism funcţional”. IPJ Neamţ spune că se fac verificări privind procedura de modificare a fişelor de post

Reprezentanţii Sindicatului Europol îi acuză pe comandantul Poliţiei Neamţ că a modificat fişa postului agenţilor de la structura de ordine publică, trecând în ea mai multe atribuţii, astfel încât ei să se subordoneze direct inspectorului şef. Comisarul şef Mihai Osoianu ar fi procedat aşa iritat că, după ce a dat o sarcină unui agent, acesta i-a sugerat să vorbească mai întâi cu şeful lui nemijlocit şi direct, cu care are relaţii ierarhice. Situaţia a fost prezentată pe contul de socializare Europol şi poartă titlul: „Aşa arată un şef de poliţie analfabet funcţional“. 

„Umblă vorba că acesta s-ar fi supărat teribil când ar fi dat o sarcină unui agent de poliţie, care i-a sugerat să vorbească în prealabil cu şeful lui nemijlocit/direct cu care are relaţii ierarhice. Agentul i-a dat o lecţie usturătoare de management, explicându-i că fiecare poliţist are un şef nemijlocit şi unul direct faţă de care răspunde şi de la care primeşte dispoziţii. Supărat nevoie mare pe acest episod, pseudo-inspectorul şef a dispus să fie modificate fişele de post ale agenţilor de ordine publică“, se precizează în postare. 

Sindicaliştii spun că după modificările aduse agenţii subordonează direct inspectorului şef, fără să mai conteze adjunctul şefului poliţiei municipiului pe ordine publică, şeful serviciului de ordine publică sau alţi şefi, cu atribuţii pe zona de ordine publică, care se află între poliţist şi inspectorul şef, pentru ca să nu mai îndrăznească cineva să nu execute de îndată ce dispune comandantul: „Este prima fişă a postului din MAI unde un poliţist de la baza piramidei se subordonează direct conducerii“. 

Agenţi pe post de „moaşă comunală“ 

Europol mai arată că şeful inspectoratului a cerut ca în cuprinsul noilor fişe ale postului să fie enumerate cât mai multe sarcini şi cât mai generic, în aşa fel încât agenţii să fie pe post de „moaşă comunală“ şi să fie folosiţi la „de toate“. La prevenirea şi stingerea incendiilor, pe linia protecţiei mediului, pe linia sănătăţii şi securităţii în muncă, pe linia arhivării. 

epolanalfabet europol

Fotografia pe care sindicaliştii au postat-o pe contul de Facebook FOTO Europol

„Este cea mai pură formă a dovezii de analfabetism funcţional al unui şef, care este în poziţia de a

conduce o instituţie de «forţă», vitală pentru societate, dar fără să îşi înţeleagă rolul său, fără să aibă capacitatea de a gândi sau competenţele necesare de manager“, se mai arată în postare, precizându-se că sindicatul a sesizat conducerea IGPR, pentru a-i cerceta disciplinar pe cei care au încălcat procedurile. 

„Aspectele sesizate fac obiectul unor verificări cu privire la procedura de întocmire sau modificare a fişelor de post. Cu privire la apelativele folosite în comunicare  (pseudo-inspector şef, analfabetism funcţional - n.red.) de către reprezentantii Sindicatului Europol, conducerea îşi rezervă dreptul de a urma căile legale avute la dispoziţie“, a transmis conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dezmăţ cu cocaină şi ecstasy în cluburi de fiţe. Ce fapte au comis traficanţii românii prin străinătate

Caz penal unic! Acuzat de arborarea pavilionului românesc pe o ambarcaţiune tocmai la... poalele Ceahlăului

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite