Moldoveancă aprigă la mânie: şi-a atacat fostul soţ cu cuţitul, după divorţ. Sentinţă pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz de violenţă extremă în familie a fost soluţionat de magistraţii din Neamţ, în această speţă la un pas de moarte fiind un bărbat. Autoarea agresiunii a fost condamnată la o pedeapsă cu executare.

Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț
Sentința a fost pronunțată la Tribunalul Neamț

După divorţ, cei doi foşti parteneri stăteau împreună într-o locuinţă din oraşul Târgu Neamţ, probabil din cauza faptului că nu fusese făcut partajul. Se pare că tensiunile acumulate încă din timpul căsătoriei nu s-au estompat nici după despărţirea legală, o altercaţie izbucnind în noiembrie 2023. Recent, la final de aprilie 2024, a fost pronunţată sentinţa.

„Condamnare fără acord de recunoaştere. În temeiul art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 şi art. 75 alin. 1 litera a - art. 76 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpata PMM la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, în forma violenţei în familie şi în stare de provocare“, se arată în sentinţa magistraţilor.

Instanţa de la Tribunalul Neamţ i-a interzis acuzatei dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei. Judecătorii au dispus și prelevarea de probe biologice, după rămânerea definitivă a hotărârii, în vederea introducerii profilului în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Fostul soţ nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal, nedorind să ceară daune morale şi materiale de la acuzată. Totuşi, ea trebuie să achite Spitalului Orăşenesc „Sfântul Dimitrie“ din Târgu Neam suma de 1.119 lei, reprezentând cheltuieli efectuate pentru îngrijirea victimei şi să plătească statului 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procesul penal.

Infracţiunea s-a petrecut pe data de 22 noiembrie a anului trecut. Ca-n multe alte cazuri de acest tip, totul a început cu un conflict verbal, produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar care a degenerat. Femeia a pus mâna pe un cuţit, şi-a atacat fostul soţ, aplicându-i două lovituri, una vizând zona toracică, iar cealaltă o coapsă.

Arma folosită la comiterea faptei avea 30 de centimetri, cu o lamă de 17,5 centimetri. După altercaţie au fost alertate autorităţile, iar rănitul a fost transportat la spital. În primă fază, femeia a fost cercetată pentru vătămare corporală, iar după ce legiştii au stabilit că viaţa victimei a fost în pericol, încadrarea juridică s-a schimbat în tentativă de omor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite