Mii de euro şi de lei falşi, descoperiţi la un bătrân din Neamţ. A făcut şi cumpărături cu ei

0
Publicat:

Mii de euro şi lei falşi, descoperiţi la un bătrân din Neamţ. A făcut şi cumpărături cu ei, folosindu-i în diverse localităţi, acum fiind cercetat de către anchetatori pentru comiterea mai multor infracţiuni, înșelăciune și falsificare de monedă.. 

Bancnotele au fost confiscate FOTO Poliția Română
Bancnotele au fost confiscate FOTO Poliția Română

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, sub coordonarea procurorilor, au efectuat, pe data de 13 martie 2023, trei percheziţii domiciliare în oraşul Târgu Neamţ, la persoane bănuite de fals de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, două persoane bănuite, de 52 şi 61 de ani, din Păstrăveni, ar fi încercat să achiziţioneze mai multe bunuri, folosind bancnote susceptibile a fi contrafăcute, din diferite locaţii din judeţ“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor 10.400 de euro, în bancnote de 100 susceptibile de a fi falsificate, 5.850 de lei, în bancnote de 200, 100 şi 50, plus un telefon mobil. În cadrul acţiunii, au fost puse în executare două mandate de aducere a suspecţilor.

Persoana care este acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate a fost reţinută pentru 24 de ore, iar la data de 14 martie a fost prezentat unei instanţe de judecată. Magistraţii au hotărât punerea sub control judiciar a unui bătrân din Neamț, în vârstă de 61 de ani.

Bancnote false descoperite la un suspect FOTO Poliția Română
Bancnote false descoperite la un suspect FOTO Poliția Română

„Facem precizarea că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite