Membrii unui grup infracţional organizat, reîntâlnire în puşcărie. Condamnați pentru trafic de droguri

0
Publicat:

Patru bărbaţi din municipiul Roman, judeţul Neamţ, care împreună cu alţi acoliţi au pus bazele unui grup infracţional organizat speciliazat în traficul de stupefiante, au ajuns la închisoare.

Canabisul, drogul preferat de români FOTO Arhiva Adevărul
Canabisul, drogul preferat de români FOTO Arhiva Adevărul

Ei au primit sentinţe cu executarea pedepselor în regim de detenţie la Tribunalul Neamţ, decizia magistraţilor a fost contestată la Curtea de Apel Bacău, dar decizia nu a schimbat hotărârile din primă instanţă. În aceste condiţii, zilele trecute, inculpaţii, care erau în arest la domiciliu, au fost escortaţi la Penitenciarul Bacău.

„Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi şase luni, pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, deţinerea fără drept de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive“.

Acestea sunt precizările dintr-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, emis pe data de 19 aprilie 2024. Ceilalţi acuzaţi din acest dosar, care au vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani, trebuie să stea după gratii vreme de 4 ani, 3 ani şi 5 luni, respectiv 1 an şi 11 luni, tot pentru infracţiuni din sfera traficului de droguri.

Ancheta în acest caz a început la final de noiembrie 2022, când Tribunalul Neamţ în aresta preventiv, pentru pentru trafic de droguri şi deţinere de substanţe psihoactive în vederea consumului propriu, pe Ionuţ Ciubotariu, Narcis Turcu, Ioan Focşa şi Dumitru Rugină. În cazul altui acuzat, Constantin Torocică, s-a cerut arestarea în lipsă, deoarece nu fusese găsit.

Traficanţii au fost reţinuţi în urma a şapte percheziţii domiciliare făcute la mai multe adrese. Ancheta poliţiştilor şi procurorilor DIICOT avea să stabilească faptul că grupul infracţional organizat a fost înfiinţat începând cu anul 2020, membrii săi procurând stupefiante pe care le-au comercializat către diverşi consumatori din judeţul Neamţ.

În timpul descinderilor au fost confiscate aproximativ 800 de grame de canabis, un kilogram de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, şapte dispozitive de mărunţire, trei recipiente şi un cântar electronic care conţin urme de cannabis şi 1.200 de pungi cu sistem de închidere „ziplock“. Au mai fost ridicate şase telefoane, 10.500 de lei, 2.230 euro şi 50 de lire sterline.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite