Mașină de Poliție, tamponată de un șofer care ieșea dintr-o parcare Penny. Sancțiunea primită

0
Publicat:

Un accident de circulaţie s-a petrecut la Bicaz, după ce un şofer nu a acordat prioritate unei autospeciale de poliţie. Sancţiunile aplicate şoferului din Neamţ au fost o amendă şi suspendarea permisului.

În urma tamponări nimeni nu a suferit leziuni FOTO Știri Neamț.ro
În urma tamponări nimeni nu a suferit leziuni FOTO Știri Neamț.ro

Incidentul a avut loc ieri, 25 aprilie 2023, în jurul orei 16.00, în centrul oraşului de sub marele lac de acumulare de pe râul Bistriţa.

Rămâne un mister cum de conducătorul auto din pricina căruia s-a produs coliziunea nu a văzut maşina Volkswagen Polo, care era inscripţionată cu însemnele Poliției.

Tamponarea survine neacordării de prioritate din partea unui şofer în vârstă de 23 de ani, din localitatea Tarcău. Acesta a ieşit din parcarea unui supermarket pe drumul naţional ce străbate oraşul, iar poliţistul de la volanul autospecialei Serviciului Rutier al Inspectoratului Neamț nu a mai putut evita coliziunea.

Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului, dar autoturismele au fost avariate.

După cum a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamţ, şoferul vinovat a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 1.300 de lei şi i-a fost suspendat permisul timp de 90 de zile. Va trebui să achite şi contravaloarea daunelor provocate mașinii Ministerului Administrației și internelor.

Tot în acest an, la 3 ianuarie, o altă maşină a Poliţiei Neamţ era implicată într-un accident, dar consecinţele au fost mult mai grave.

În jurul orei 18.15, pe Drumul Naţional 15, la Săvineşti, doi poliţişti încercau să oprească un şofer care nu a oprit la semnalele agenţilor.

Au pornit în urmărirea lui, dar autospeciala, care avea pornite semnalele acustice şi luminoase, a fost lovită de alt autoturism. În urma impactului, poliţiştii au rămas încarceraţi, suferind traumatisme cranio-cerebrale cu pierderea conştienţei, traumatisme toracice, iar unul dintre ei avea otoragie.

Şoferul care nu a oprit, un tânăr de 21 de ani,  a fost prins în scurt timp, de un alt echipaj. „Deoarece manifesta un comportament nefiresc a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Amfetamină. A fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice“, declara inspector Ramona Ciofu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite