Detalii șocante în cazul bărbatului condamnat la detenție pe viață pentru uciderea fiicei de cinci ani şi a fostei soţii

0
Publicat:

Un nemțean în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață de Tribunalul Neamț. Bărbatul a primit cea mai dură pedeapsă pentru uciderea fiicei sale de cinci ani şi a fostei soţii, cadavrul acesteia nefiind descoperit.

Locuința criminalului din Târgu Neamț FOTO Atitudinea de Neamț
Locuința criminalului din Târgu Neamț FOTO Atitudinea de Neamț

Condamnarea lui Antonio Arhip, un bărbat în etate de 52 de ani, din Târgu Neamţ, a fost decisă de magistraţii de la Tribunalul Neamţ (amănunte pot fi citite aici) în 21 aprilie 2023. În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit, în grădina făptașului, doar resturi din cadavrul fetiţei. Deși anchetatorii aveau indicii că şi mama acesteia, fosta soţie a lui Antonio Arhip, a fost ucisă, cadavrul femeii nu a fost găsit nici până în prezent. Așa cum reiese din sentinţa aplicată, criminaliştii au reuşit să descopere probe care au dus la formularea acuzaţiei de dublu asasinat.

„Dispune conservarea următoarelor bunuri, aflate la Camera de Corpuri Delicte: proba constituind o bucată de material de linoleum decupat din linoleumul de pe jos din camera locuinţei principale pe care s-au relevat cu lumină ultravioletă pete fluorescente; pungă din plastic ce prezintă pe suprafaţa sa pete cu aspect de stropi de culoare brun-maronii, cu aspect de sânge, găsită în podul locuinţei“.

Acestea sunt precizările din sentinţa pe scurt, dar mai sunt şi altele în legătură cu fragmentele osoase ridicate din curtea locuinţei inculpatului pentru care s-a dispus efectuarea unei expertize genetice. O bucată de material plastic găsit în solul excavat şi două fragmente textile prelevate dintr-o plapumă descoperită în podul locuinţei vor fi conservate.

La fel stau lucrurile şi în cazul mai multor obiecte de îmbrăcăminte ridicate de către anchetatori de la domiciliul inculpatului.

În acest caz, instanţa a mai decis ca acuzatul să plătească unei părţi civile din dosar 100.000 de euro, cu titlu de daune morale şi să achite 14.030 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în procesul penal.

Cadavru descoperit după un denunţ

„Condamnă pe inculpatul Arhip Antonio Ilie la pedeapsa detenţiunii pe viaţă (...).  Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat (...), după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Neamţ.

Mama și fiica fuseseră date dispărute cu mulți ani în urmă FOTO Poliția Română
Mama și fiica fuseseră date dispărute cu mulți ani în urmă FOTO Poliția Română

Antonio Arhip, de 52 de ani, a fost trimis în judecată în luna august a anului trecut, pentru omor. El a fost arestat în octombrie 2021, după ce în grădina din spatele locuinţei au fost găsite resturi dintr-un cadavru ce păreau a fi ale unei fetiţe de cinci ani. Dispărută de mulţi ani era dată şi prima soţie, Magdalena Ursu, din Buhuşi, judeţul Bacău.

Pe 19 octombrie 2021, în urma unei sesizări, se pare a celei de-a doua neveste a lui Antonio Arhip, care divorţase şi ea, anchetatorii au descins acasă la inculpat, descoperind cadavrul copilei, îngropat la o adâncime de jumătate de metru. Femeia a spus că fostul soţ era ciudat, interzicându-i să meargă în zona gropii din grădină, acolo fiind aprinse candele.

Mama și fiica ar fi dispărut pe 8 decembrie 2006. Femeia se despărţise de soţ, obţinând custodia copilei, astfel că mama s-a întors la părinţii săi din Buhuşi, județul Bacău. În acea zi, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe.

Cel mai probabil, gândul de a suprima viaţa victimelor a prins contur în mintea bărbatului cu o zi înainte. Pe 7 decembrie, Magdalena Ursu, însoţită de un executor judecătoresc, s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Arhip i-a încredinţat fetiţa. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îi era acordată mamei. Apoi, pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Se pare că au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite