Mararu-Mironescu-Ţâţă, băieţii răi din Neamţ reuniţi după gratii. Interlopul Adrian Botez a fost recuperat de poliţie după 6 luni de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mararu (stânga) şi Puiu Mironescu, doi dintre capii lumii interlope din Neamţ FOTO Adevărul
Bogdan Mararu (stânga) şi Puiu Mironescu, doi dintre capii lumii interlope din Neamţ FOTO Adevărul

Grupările de interlopi din Piatra Neamţ au fost anihilate în ultimii patru ani după o perioadă în care ce au prosperat şi s-au răfuit în spaţiul public. Unii dintre capii reţelelor au primit deja condamnări, alţii îşi aşteaptă sentinţele în urma proceselor.

Adrian-Marin Botez (37 de ani), zis Ţâţă era până săptămâna trecută cel mai căutat interlop din judeţ, pentru prinderea sa fiind alertaţi atât poliţiştii din ţară, cât şi cei din alte state. Acesta fusese eliberat la sfârşitul lunii iunie 2014 din arestul Poliţiei Capitalei, în urma unei gafe de proporţii a gardienilor care, în loc să-l mute în penitenciarul Rahova, i-au dat drumul. 

După şase luni şi 16 zile de libertate, vineri, 16 ianuarie, Ţâţă a fost prins într-un hotel din Cluj-Napoca. În această perioadă, el se refugiase într-o comună din Cluj, la o pensiune, şi venea destul de rar în municipiul reşedinţă de judeţ. La acţiunea de capturare au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători SIAS din cadrul IGPR. Odată cu el, au fost reţinute încă 8 persoane, despre care există suspiciunea că i-ar fi acordat sprijin lui Botez pentru a se sustrage de la executarea pedepsei. Acestea vor fi cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de favorizare a infractorului. 

Adrian Marin Botez este considerat capul unei reţele de interlopi specializată în furturi de bijuterii şi a devenit cunoscut publicului larg în februarie 2011, atunci când “locotenenţii” săi au fost trimişi să lichideze un rival, Puiu Mironescu. 

Dacă bătăuşii care l-au tocat cu bâtele pe Mironescu au fost prinşi relativ repede după episodul din 14 februarie de la Lilieci, Bacău, Ţâţă a fost de negăsit timp de trei ani, până în mai 2014, când a fost capturat într-un bar din Bucureşti. Nu a stat după gratii nici două luni, pe 30 iunie acesta ieşind din arest ca un om liber, deşi Curtea Supremă îl condamnase la 12 ani de detenţie.   

Mironescu, 15 ani de închisoare pentru terorism  

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, cel care a încercat să-l ucidă pe Bogdan Mararu în urma unui atentat cu bombă (ianuarie 2013) şi-a primit deja pedeapsa, dar face demersuri din penitenciar pentru a o reduce. 

Pentru planul pus la cale şi pus în practică de cinci acoliţi, Mironescu a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bacău la 15 ani de închisoare, plus interdicţia de a călca în Piatra Neamt în următorii 5 ani după ce îşi execută pedeapsa. În prezent, Mironescu încearcă să obţină o reducere a pedepsei printr-un proces aflat în derulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Executanţii planului pus la cale de Mironescu pentru suprimarea lui Bogdan Mararu au primit condamnări ce cumulează 68 de ani de închisoare. Daniel Pădurariu are de executat 10 ani de detenţie şi, la fel ca Mironescu, are aceeaşi interdicţie de a intra în Piatra Neamţ. Cosmin Lăcătuş şi Petrică Jâtaru, ambii din Târgu Ocna, trebuie să execute 12, respectiv 9 ani de închisoare. Ovidiu Popa, prins în flagrant pe când monta amestecul exploziv sub maşina lui Mararu va sta 15 ani după gratii, iar Emil Cristofor, 7 ani.

Mararu îşi aşteaptă sentinţa după gratii  

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu sînt în plin proces fiind judecaţi la Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia că l-au tocmit pe basarabeanul Vitalie Proca să-l ucidă pe Puiu Mironescu (atentatul din cartierul Vitan, noiembrie 2012). Cei doi fraţi sînt acuzaţi de instigare la omor, şi vor împlini luna viitoare 2 ani de când sunt în arest. 

Procesul se derulează cu destulă greutate şi din cauza faptului că Vitalie Proca a fost recuperat de Poliţia Română abia în noiembrie 2013, după ce basarabeanul fusese prins de autorităţile din Rusia în februarie 2013. 

Pe aceeaşi temă

„Ţâţă“ şi Părpăuţă, vedete pe Interpol în 2015

Gafă de proporţii: interlopul Adrian Botez, zis Ţâţă, a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, în loc să fie transferat în penitenciar

Adrian Botez, acuzat că a pus la cale lichidarea interlopului Mironescu, a fost prins după trei ani de căutări

Puiu Mironescu, citat în faţa instanţei de două ori în aceeaşi zi

Interlopul Puiu Mironescu, acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, a fost trimis în judecată

Răfuielile dintre Mararu şi Mironescu continuă în instanţă cu pretenţii de sute de mii de euro

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite