Limuzine furate din ţări europene, descoperite în Neamţ. Ultimul caz, un BMW extrem de scump

0
Publicat:

Tot mai multe limuzine furate din ţări europene sunt descoperite prin Neamţ. Ultimul caz care a intrat în vizorul poliştilor este al unui autoturism BMW, un model premium, de zeci de mii de euro.

BMW-ul a fost indispozibilizat FOTO Poliția Neamț
BMW-ul a fost indispozibilizat FOTO Poliția Neamț

Pe data de 9 iunie 2023, în jurul orei 12.00, poliţiştii nemţeni, care supravegheau traficul rutier în localitatea Agapia, au tras pe dreapta o maşină la volanul căreia se afla un bărbat de 43 de ani, din Petricani. Verificările efectuate de oamenii legii aveau să scoată la iveală că era ceva probleme.

Nu cu şoferul care conducea limuzina, ci cu BMW-ul în cauză, un autovehicul cu dată de fabricaţie destul de nouă şi foarte scump, care figura ca fiind furat de pe teritoriul Marii Britanii. Din cercetări a reieşit faptul că a fost achiziţionat din Anglia, în cursul anului 2022, de un bărbat de 32 de ani, din Petricani, prin leasing.

„Din cursul lunii aprilie, acesta nu ar mai fi achitat ratele, aferente contractului de leasing, autoturismul fiind lăsat în folosinţa verişorului său. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, autoturismul în cauză fiind indisponibilizat“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Acest caz continuă seria altora similare descoperite prin judeţul Neamţ, în ultimii ani. Tot un BMW a fost găsit, pe 8 martie 2023, în timpul unei misiuni ce viza prevenirea şi combaterea furturilor şi traficului cu autovehicule, în curtea casei unui bărbat de 49 de ani, din Roman. Maşina fusese sustrasă din Spania, pe 7 iulie 2021.

O speţă mai amplă ieşea la iveală, pe 25 februarie 2023. Un „motor“ Harley Davidson şi două autovehicule, care au fost evaluate la 80.000 de euro, erau descoperite, în urma unei descinderi, la un nemţean din oraşul Roznov. Figurau ca fiind furate din Anglia, în perioada 2021-2022.

Cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte valoarea unei maşini care a ajuns fraudulos în judeţul Neamţ, după ce a fost furată din ţările Uniunii Europene, a avut loc în luna octombrie a anului trecut. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era depistată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că individul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie-mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite