Limuzină Peugeot de zeci de mii de euro, furată din Franţa şi confiscată de la bărbat din Neamţ

0
Publicat:

Cadrele de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ au declanşat verificări pentru stabilirea modului în care un autoturism cu o valoare destul de mare a ajuns într-o localitate nemţeană.

Masina a fost indisponibilizată de anchetatori FOTO Poliția Neamț
Masina a fost indisponibilizată de anchetatori FOTO Poliția Neamț

Poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale au acţionat, la data de 27 aprilie 2024, în oraşul Târgu Neamţ şi prin comunele din împrejurimi, scopul misiunii fiind prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. În timpul misiunii, o „surpriză“ avea să apară în localitatea Petricani.

„În curtea unui imobil a fost identificat un autoturism, aparţinând unui bărbat de 50 de ani,  bun căutat ca probă în procedură penală, de către autorităţile judiciare din Franţa. Autovehiculul este implicat într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire“, a transmis Poliţia Neamţ.

Anchetatorii au mai precizat că valoarea de piaţă a autoturismului marca Peugeot este estimată la suma de aproximativ 30.000 de euro. Vehiculul a fost ridicat în baza unei ordonanţe emise de organul de cercetare penală şi ulterior introdus în Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Neamţ pentru continuarea investigaţiilor.

În ultimii ani, anchetatorii din judeţul menţionat au dat urma multor maşini (unele mai ieftine, iar altele în valoare şi de peste 100.000 de euro), motociclete sau diverse utilaje auto, provenind din diverse state europene, dar care nu ajunseseră legal în „proprietatea“ celor ce le foloseau.

Ultimul caz a avut loc pe 13 aprilie 2024, când poliţiştii au acţionat în comuna Cordun, fiind identificat un Mercedes Vito în valoare de circa 20.000 de euro, care figura cu menţiunea „vehicul furat“, ce fusese făcută de către autorităţile judiciare din Marea Britanie. Şi în această speţă a fost întocmit dosar penal pentru tăinuire.

Cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte valoarea unei maşini care a ajuns fraudulos în judeţul Neamţ, după ce a fost furată din ţările Uniunii Europene, a avut loc în luna octombrie a anului trecut. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era depistată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că individul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie-mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite