Jaf ca într-un scenariu de film. Cum a procedat un mecanic auto pentru a sparge casa unui client

0
Publicat:

Poliţiştii din Neamţ au reuşit să identifice autorii unei infracţiuni de furt petrecute în municipiul Roman şi au constatat că făptaşii au uzat de plan extrem de ingenios pentru a sparge locuinţa unui bătrân.

Un bărbat a pus la cale infracțiunea de furt calificat FOTO Arhiva Adevărul
Un bărbat a pus la cale infracțiunea de furt calificat FOTO Arhiva Adevărul

Cadrele Poliţiei municipiului Roman erau sesizate, la data de 8 aprilie 2024, în jurul orei 15.00, de către un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din oraşul menţionat, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au intrat în apartament și că a dispărut o sumă de bani şi bijuterii din aur.

A mai menţionat că nu erau urme evidente de efracţie, uşă sau geamuri forţate. În urma cercetărilor efectuate de anchetatori a rezultat faptul că infracţiunea a fost comisă în ziua depunerii reclamaţiei, în intervalul orar 09.00-13.30, perioadă în care septuagenarul era plecat din imobilul proprietate personală.

Prejudiciul cauzat a fost stabilit la aproximativ 8.500 de lei, fiind furată suma de 4.500 de lei şi două bijuterii din material preţios.

În urma investigatiţiilor desfăşurate, după mai bine de două săptămâni, s-a reuşit depistarea persoanelor bănuite, o femeie în vârstă de 31 de ani şi un bărbat în etate de 38 de ani.

Poliţia Neamţ a transmis că modul de operare al personelor suspecte de comiterea faptei a fost unul destul de complex. În timp ce persoana vătămată şi-a lăsat autoturismul într-un service, mecanicul de 38 de ani a realizat o copie a cheilor de la imobilul bătrânului, care au fost lăsate în interiorul maşinii. Şi a urmat jaful.

„La data de 23 aprilie 2024, faţă de persoanele bănuite de comiterea faptei, a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 24 aprilie acestea au fost prezentate Judecătoriei Roman, care a dispus faţă de acestea măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile“, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite