Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ, audiat din nou la DNA Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Piatra Neamţ a fost convocat pentru audieri de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a ajuns în dimineaţa zilei de luni, 28 iulie, la sediul DNA Bucureşti, pentru a fi audiat. Ştefan a declarat la intrarea în instituţie că a fost chemat în calitate de martor, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, fără a preciza despre ce cauză este vorba şi care ar fi faptele vizate de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Gheorghe Ştefan a fost citat de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar în care a fost chemat pentru a fi audiat şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a fost la DNA în cursul zilei de vineri, 25 iulie, el declarând că a dat o declaraţie de martor în dosarul privind plângerea făcută de PPDD în cazul preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Hrebenciuc preciza că le-a spus anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi CNA.

Întrebat în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.

Gheorghe Ştefan a mai fost citat la DNA Bucureşti şi pe 5 iunie 2014.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat pe 28 mai, într-un comunicat de presă, că Gheorghe Ştefan, este urmărit penal pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite. 

Totodată, edilul mai este acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. 

În acest dosar, Gheorghe Ştefan este cercetat sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, începând din 2009, Gheorghe Ştefan ar fi administrat în fapt SC Strong Montaj SA, fosta societate Tehnoutilaj SA, folosindu-se de interpuşi, care au acceptat să figureze formal ca asociaţi şi administratori.

„SC Strong Montaj SA (fostă SC Tehnoutilaj SA) a încheiat şi a executat contracte vizând realizarea unor lucrări cu diferiţi clienţi şi a achiziţionat, de la o serie de furnizori, bunuri şi servicii. Altfel spus, SC Strong Montaj SA s-a interpus în schimb, a făcut acte de comerţ, implicând circulaţia banilor", potrivit DNA.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Primarul Municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost audiat la DNA în dosarul de corupţie

Cum dirija Pinalti banii publici prin Consiliul Judeţean. Traseul a fost urmărit de procurorii anticorupţie

Gheorghe Ştefan, ţinut din scurt de procurorii DNA. Pinalti, urmărit penal pentru fapte de corupţie, riscă arestarea

Gheorghe Ştefan este urmărit penal de procurorii DNA. Pinalti este acuzat că şi-a folosit influenţa politică pentru afaceri cu bani publici

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite