Fata din Bucureşti moartă în casa prietenului din Neamț avea droguri în sânge. Cauza decesului: hemoragia genitală

0
Publicat:

Cazul fetei din Bucureşti, decedată după o hemoragie genitală care a survenit în casa amicului din Neamţ, se complică. La necropsie, legiştii au descoperit droguri în sânge.

Polițiștii au fost sesizați despre acest caz în urmă cu două zile FOTO Arhiva Adevărul
Polițiștii au fost sesizați despre acest caz în urmă cu două zile FOTO Arhiva Adevărul

Cercetările în dosarul care priveşte moartea în condiţii suspecte a unei adolescente în vârstă de 16 ani, care ar fi trebuit să participe la o conferinţă a elevilor organizată la Piatra Neamţ, dar a ajuns la domiciliul unui tânăr de 19 ani, de loc din comuna Dumbrava Roşie, scot la iveală aspecte care complică situaţia.

Deocamdată, anchetatorii nu au transmis dacă a fost formulată vreo acuzaţie concretă. „În acest dosar, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Ancheta este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ“, a declarat inițial inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Numai că datele de anchetă s-au schimbat total după efectuarea necropsiei, care a fost efectuată marți, 1 august 2023. În raportul medicilor legişti a fost trecută drept cauză a morţii o ruptură vaginală, plus o intoxicaţie cu metacatinonă (efedronă, 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă), care are efecte similare celor produse de consumul de cocaină.

„Este unicul nostru copil. Nu consuma droguri şi era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forţa sau i s-a administrat fără să ştie, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. (...) Ce s-a întâmplat acolo nu pot să ştiu, dar în cameră s-a întâmplat ceva“, a declarat tată fetei, N. Ionăşchiţă, pentru publicaţia TVM Neamţ.ro.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 30/31 iulie 2023, anchetatorii având în calcul mai multe ipoteze. Una dintre ele este că fata a fost drogată, a avut loc un act sexual, iar în timpul acestuia sau după a survenit o hemoragie genitală.

Între timp, odată ce s-au descoperit drogul în sânge, ancheta a fost preluată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ.

„Pe 31 iulie a.c., în jurul orei 01:39, cadrele Secţiei de Poliţie Săvineşti au fost sesizate prin apel la 112, de către o femeie (mama tânărului de 19 ani - n.red.), cu privire la faptul că în locuinţa sa se află o tânără decedată. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că este vorba despre o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti“, transmitea Poliţia Neamţ.

Că bucureşteanca nu a mai ajuns la manifestarea de la Piatra Neamţ, una care este organizată de elevi şi care nu-i în calendarul celor ale ministerului, a confirmat Grigoruţă Oniciuc, directorul Colegiului „Petru Rareş“, liceul punând la dispoziţia participanţilor doar sediul: „Ştiu că a fost declanşată o anchetă. Am aflat că eleva nu a ajuns la conferinţă, nefiind prezentă la cazare“.

Între 31 iulie şi 2 august 2023 s-a desfăşurat Conferinţa Piatra Neamţ Model United Nations, la care circa 170 de elevi din ţară au dezbătut probleme de interes internaţional, de la tematici economice, politice, culturale, până la militare, după procedura Organizaţiei Naţiunilor Unite. Temele de discuţii au fost prezentate în limba engleză şi franceză, participanţii reprezentând state membre ale ONU.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite