Au fost înmormântaţi mama şi cei trei copii români morţi la Bologna, într-un incendiu. „Momente grele, de durere şi rugăciune“

0
Publicat:

Cei trei copii şi mama lor, originară din Borleşti, judeţul Neamţ, care au murit în incendiul izbucnit într-o cameră a locuinței lor, au fost conduşi pe ultimul drum la Bologna. Ceremonialul religios a avut loc la o biserică din oraşul italian, fiind oficiat de un preot ortodox

Înmormântarea a avut loc la Bologna FOTO Rotalianul
Înmormântarea a avut loc la Bologna FOTO Rotalianul

Înmormântarea Ştefaniei Alexandra Nistor, de 32 de ani, a micuţilor Stefano şi Giulia, gemenii de doar doi ani şi a Giorgiei, în vârstă de șase ani, a avut loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ceromonie participând rude, apropiaţi, membri ai comunităţii româneşti, dar şi foarte mulţi italieni, marcaţi de tragedia care a lovit familia.

Slujba a fost susţinută de preotul Trandafir Vid la biserica din Casteldebole, unde fuseseră botezaţi gemenii, iar înhumarea la cimitirul Certosa. Publicaţia „Rotalianul.ro“ a relatat că arhiepiscopul catolic din Bologna i-a spus preotului Vid că poate susţine ritualul la orice biserică, inclusiv la catedrala din oraş.

La înmormântare a fost prezent, printre alţii, primarul Matteo Lepore, care, în mesajul său, a transmis că este alături de familia îndoliată şi de comunitatea românilor din Bologna, oraş care este acum şi „casa“ lor. Tatăl copiilor decedaţi, care se separase de mama lor, a sărutat sicriele acestora, în semn de rămas bun.

„Sunt momente grele, de durere şi rugăciune. Mulţumim tuturor pentru sprijinul primit, în special primarului Matteo Lepore şi Matilde Madrid, care împreună cu părintele Trandafir Vid ne susţin cu generozitate. Mulţumiri infinite comunităţilor române şi italiene, care s-au dovedit foarte unite şi dornice să ajute şi de la care am primit un sprijin puternic“, a postat pe Facebook Răzvan Nistor, fratele Ştefaniei.

„O tragedie care a distrus viaţa unei tinere familii”

Acesta a adresat mulţumiri cadrelor de la ambulanţă şi pompierilor, pentru intervenţia din noaptea incendiului, dar şi poliţiei, cu care familia (stabilită de 15 ani în oraşul italian) colaborează pentru a stabili cauzele teribilei întâmplări.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 martie, într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc din Bologna. Incendiul a fost observat de un vecin în jurul orei 01.00, care a alertat forţele de intervenţie.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru cei trei copii, care erau decedaţi din cauza inhalării de fum. Ştefania Alexandra Nistor era în stare extrem de gravă, a fost preluată de o ambulanţă pentru a fi transportată la Spitalul Maggiore, dar a decedat pe drum.

Ștefania Nistor avea doar 32 de ani FOTO Facebook
Ștefania Nistor avea doar 32 de ani FOTO Facebook

Din primele date ale anchetei a rezultat că incendiul s-a produs doar într-o cameră, în dormitorul unde erau copiii şi mama lor. Cât despre cauza care a condus la această tragedie, conform anchetatorilor, ea ar fi un scurtcircuit electric la un aparat folosit pentru încălzit. Imediat după tragicul eveniment, primarul Lepore declara presei italiene:

„Îmi exprim durerea profundă şi transmit condoleanţe din partea oraşului pentru această tragedie, care a distrus viaţa unei tinere familii. Aşteptăm să aflăm mai multe informaţii despre cauza incendiului şi identitatea persoanelor implicate, din anchetele aflate în derulare. Gândurile noastre bune se adresează familiei şi celor dragi victimelor“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite