Copii intoxicaţi la Neamț, cu medicamente găsite în pubelele de gunoi. Le-au mâncat că erau dulci

0
Publicat:

Un caz foarte grav s-a petrecut în municipiul Roman, din judeţul Neamţ, la spital ajungând mai mulţi copii intoxicaţi care mâncaseră medicamente găsite în pubelele de gunoi menajer.

Cartierul este locuit de persoane asistate social FOTO Monitorul Neamț
Cartierul este locuit de persoane asistate social FOTO Monitorul Neamț

Întâmplarea a avut loc în ziua de 15 martie 2023, când minorii şi-au găsit de joacă la containerele pentru deşeuri, descoperind o pungă în care se aflau medicamente homeopate expirate de câţiva ani. Le-au mâncat, iar după lăsarea întunericului li s-a făcut rău.

Copiii acuzau dureri abdominale şi aveau vărsături, iar după ce au aflat ce se petrecuse, părinţii au alertat cadrele de la Ambulanţă, pentru transportul la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman. Timp de câteva ore, aici au ajuns 13 copii, diagnosticul stabilit de medicii fiind intoxicaţie voluntară cu medicamente homeopate.

„Pe 15 martie, începând cu ora 19.50 şi până la ora 23.00, ambulanţele au transportat la spital 13 copii. După consult, s-a constatat că minorii consumaseră medicamente homeopatice expirate. Au declarat că le-au găsit la gunoi şi le-au luat pentru că erau dulci“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvânt al spitalului.

Pacienţii au fost transferaţi la Secţia Pediatrie, fiindu-le administrat tratamentul în astfel de cazuri, iar după câteva ore de supraveghere, cei 13 copii intoxicați au fost externaţi, starea lor nefiind gravă. Copiii intoxicaţi au vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, fiind vorba despre şapte fete şi şase băieţi.

În cartierul de pe strada Fabricii din Roman stau câteva sute de persoane, majoritatea asistate social, condiţiile de trai fiind precare, dar la acest lucru au contribuit din plin şi locatarii, care au distrus locuinţele pentru care plătesc chirii modice. Anul trecut, se vorbea de reabilitarea lor, dar proiectul a fost amânat pentru că nu erau fonduri la bugetul local.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite