Ce se întâmplă cu fosta grădină Zoo din Piatra Neamț. Povestea ursoaicei Ina a închis activitatea VIDEO

0
Publicat:

Fosta grădină zoologică din Piatra Neamț se va transforma într-o grădină publică ce va avea ca scop revitalizarea zonei și atragerea turiștilor, după ce povestea ursoaicei Ina a închis activitatea în anul 2021.

Parcul va purta numele fondatorului și fostului edil pietrean din anii '90, Nicu Albu și va include diferite locații în care vor avea loc evenimente culturale. 

„Spaţiul nou propus va fi destinat activităţilor de relaxare, sport și creaţie. În incintă  se vor organiza spectacole în aer liber, expoziții de fotografie, zone cu caracter recreațional provizoriu şi evenimente care vor contribui în mod decisiv la creşterea atractivităţii zonei pentru pietreni sau turiștii aflaţi în zonă. Proiectul include și un amfiteatru, unde vor avea loc spectacole estivale, prezentări de film și alte evenimente culturale. Vor fi introduse în compoziție containere modulare ce pot fi utilizate pentru ateliere de creaţie şi învăţare pe timp de vară  dar și târguri temporare, pe timp de iarnă. Materialele utilizate pentru finisarea exterioară vor fi metal, lemn și sticlă”, transmite Primăria Piatra Neamț. 

Zonă din noul parc. Captură video
Zonă din noul parc. Captură video

Lacul, elementul central al parcului, va fi remodelat, transformându-se în într-o amenajare cu un curs de apă care va cuprinde bazine, o cascadă și podeste. De asemenea, se vor amenaja spații de joacă pentru copii, dotate cu obiecte de joacă corespunzătoare vârstei și mobilier stradal – bănci și mese fixe pentru jocuri statice în zone special amenajate.

„Grădina publică este un spațiu încărcat de istorie și semnificații, astfel că proiectul prevede punerea în evidență a personalității fondatorului Nicu Albu: statuia edilului pietrean va fi montată într-un punct cu vizibilitate mărită, iar placa comemorativă a parcului va fi refăcută”, au mai spus reprezentanții Primăriei. 

Grădina Zoo din Piatra Neamț a fost închisă după mai bine de 100 de ani de activitate, după ce cetățenii au fost impresionați de povestea unei ursoaice, care după ce a petrecut 20 de ani în captivitate, a început să se învârtă în cerc, fără oprire. Astfel, primarul pietrean a inițiat un sondaj pentru a întreba locuitorii orașului dacă sunt de acord cu închiderea grădinii ZOO.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite