Atracţii noi la Grădina Zoologică din Călăraşi. Ratoni, un bivol alb şi o familie de struţi în familia ZOO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O familie de ratoni, încă un struţ şi un bilvol alb au ajuns la Călăraşi FOTO Complex de Agrement ZOO Călăraşi
O familie de ratoni, încă un struţ şi un bilvol alb au ajuns la Călăraşi FOTO Complex de Agrement ZOO Călăraşi

Grădina Zoologică din Călăraşi are noi locatari. Este vorba despre un bivol alb, încă un struţ african şi o familie tare simpatică de ratoni.

"Dragi vizitatori, vă spunem cu bucurie că de astăzi (n.r. miercuri, 17 august) colecţia de animale de la Zoo Călăraşi s-a îmbogăţit! 

De acum avem un bivol alb, încă un struţ african şi o familie tare simpatică de ratoni.

Vă aşteptăm cu drag să îi vedeţi între 9.30-18.30, de marţi până duminică", este mesajul transmis de conducerea Grădinii Zoologice.

La peste 40 de ani de la înfiinţare, Grădina Zoologică din Călăraşi continuă să fie un punct de atracţie. Oraşul de pe malul Borcei găzduieşte una dintre cele mai mari grădini zoologice din România, a doua ca suprafaţă, după cea din Târgu-Mureş.

Întins pe o suprafaţă de  aproximativ 10 hectare, parcul adăposteşte peste 100 specii de animale şi un total de 1.803 exemplare (mamifere/păsări/peşti/reptile). 

Există o varietate de specii de peşti şi păsări exotice, ierbivore mari şi mici, şopârle, şerpi constrictori, crocodili şi broaşte ţestoase, feline din diferite specii, hipopotam şi maimuţe, ce atrag vizitatori din oraşul nostru şi împrejurimi, dar şi din ţară şi străinătate. 

Aici trăieşte de zeci de ani şi singurul hipopotam din ţară. Acesta a fost adus din Olanda la vârsta de un an, în acest an împlinind patru decenii de viaţă. 

Iar recent, complexul de agrement s-a îmbogăţit cu patru exemplare noi de animale. Astfel, pentru prima dată puteţi admira la Călăraşi frumoasa zebră şi jucăuşii canguri pitici, precum şi o femelă alpaca. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Expert în istoria Europei de Est, despre actualul război: „Putin se teme de România”

LIVE TEXT | Război în Ucraina.  „Conducerea” Crimeei a părăsit brusc peninsula. Ruşii acuză de atacurile din Crimeea o organizaţie islamistă a tătarilor, „coordonată” de Kiev

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri