Arta de a trăi frumos viaţa în doi. Nunți de aur colective, cu o sută de miri şi mirese

0
Publicat:

O manifestare deosebită, organizată de Primăria Roman şi deja devenită tradiţie în municipiul din judeţul Neamţ, a avut loc şi în acest an, fiind vorba despre Nunți de aur colective, la care auparticipat o sută de miri şi mirese. Petrecerea s-a desfășurat la un restaurant din oraş.

Sărbătorit a fost și un cuplu format dintr-o învățătoare și un farmacist FOTO Primăria Roman
Sărbătorit a fost și un cuplu format dintr-o învățătoare și un farmacist FOTO Primăria Roman

Dacă la Piatra Neamţ, un eveniment similar are loc cu prilejul Zilelor oraşului, în luna iulie, la Roman ea se ţine în preajma Crăciunului, fiind un mod de a sărbători arta de a trăi frumos viața în doi. Anul acesta, omagiate au fost 50 de cupluri, care au reuşit performanţa de a împlini tot atâţia ani de viaţă în comun.

Aşa cum se cuvine, ceremonia a început cu o cununie religioasă simbolică, oficiată de doi preoţi, primarul a adresat seniorilor sărbătoriţi urări de sănătate şi preţuire pentru lecţiile de viaţă oferite de cei care au avut puterea de a trece cu demnitate şi umăr la umăr, prin viaţă, una cu bune şi rele, câteodată.

Perechile care au împlinit jumătate de veac de trai în comun s-au arătat mulţumite de viaţa pe care au dus-o. Au susţinut că „reţeta“ în arta de a trăi în bună înţelegere o reprezintă toleranţa reciprocă, sentimentele care încă dăinuie, copiii și nepoţii.

„La început, mi s-a părut ușor arogant”

Printre sărbătoriţi s-au numărat soţii Elena şi Cornel Foghel. Ea fostă învăţătoare şi autoare a 10 volume de poezie, iar el farmacist, un împătimit actor amator.

„Viaţa în doi nu e totdeauna uşoară, mai ales când ai trei copii. Secretul căsniciei: respect, toleranţă şi înţelegere. Ne-am întâlnit în august 1972. La început mi s-a părut că e uşor arogant. Au urmat alte întâlniri şi am constatat că avem destule în comun, pasiunea pentru literatură, gustul pentru frumos şi ar mai fi şi altele“, susţine învăţătoarea.

Fiecare dintre cele 50 de cupluri a primit o Diplomă de excelenţă din partea administraţiei locale, una care să le fie „martor“ că au celebrat şi Nunta de aur, un buchet de flori şi un plic în care era o sumă de bani, drept cadou. Toate familiile au participat la o masă festivă, oferită de organizatori, prilej de cântec, dans şi aduceri aminte.

„Am sărbătorim exemple de loialitate şi statornicie. Nunta de aur este un eveniment încărcat de emoţie şi frumos, o sărbătoare a celor care au devenit exemple de loialitate, statornicie şi toleranţă. Lecţia de a fi împreună, aşa cum au făgăduit, la bine şi la greu, timp de 50 de ani, o poţi înţelege doar dacă îi priveşti şi îi asculţi cu mare atenţie“, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite