Imagini şocante cu un bărbat care şi-a lovit intenţionat vecinul cu maşina. Victima era cu copilul la plimbare VIDEO

0
0
Publicat:

Un bărbat din satul bihorean Surduc și-a lovit intenționat cu mașina un vecin care îşi plimba copilul de doi ani în spinare. Incidentul șocant a avut loc luni după-amiază, fiind surprins de camerele de supraveghere din zonă. Acum, autorul faptei a ajuns în Arestul Poliţiei.

Victima este aruncată în aer şi cade în şanţul de lângă drum. Foto: captură video
Victima este aruncată în aer şi cade în şanţul de lângă drum. Foto: captură video

Autorul, Viorel Vese, este un bărbat în vârstă de 54 ani din satul bihorean Surduc, comuna Copăcel, iar incidentul s-a produs luni după-amiaza, cu puţin după ora 17.00. Victima se afla pe acostamentul străzii Principale din localitate în momentul în care a fost lovit de un Audi, la volanul căruia se afla Vese.

„În urma impactului, victima a fost proiectată împreună cu fiul său în şanţul stâng, pe direcţia de deplasare a autoturismului, după care autoturismul a părăsit locul producerii evenimentului", se precizează într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în legătură cu acest caz.

Un minut mai târziu, Vese a revenit şi, tot la volanul maşinii, "s-a îndreptat cu viteză spre persoana vătămată, care se afla pe acostamentul străzii Principale, cu intenţia de a-l ucide, ocazie cu care persoana vătămată a sărit din faţa autoturismului, evitând impactul", se mai arată în comunicatul citat.

Autorul, dovedit pe camere

În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere(video, jos) se vede clar cum şoferul maşinii accelerează de fiecare dată când se apropie de victima sa. Prima oară, bărbatul este proiectat, cu tot cu copil, în șanțul de pe marginea drumului, imaginea fiind deosebit de violentă.

Victima se ridică cu greu și fuge să-şi ia în braţe copilul aruncat și el în șanț. După nici un minut,  se vede aceeași mașină, un Audi, venind cu viteză din sens opus. Vese accelerează și virează pe acostament, lângă podul unei case, cu intenția vădită de a-și lovi din nou victima care, însă, de această dată, reuşeşte să se ferească.

Cert este că, după cum au arătat procurorii, în urma primei lovituri, care l-a luat pe nepregătite, victima bărbatului s-a ales cu „leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii", iar copilaşul de doi ani "a suferit leziuni ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii". 

În arest

Surse locale susţin că între agresor și victimă există un conflict mai vechi. Agresorul îi purta pică vecinului său pentru că acesta l-a lovit după ce a aflat că i-a tâlhărit mama, luându-i o sumă de bani. 

Imediat după atac, Viorel Vese a fugit de la locul faptei. Maşina a fost găsită de poliţişti în curtea casei, iar şoferul ascuns în grădină. El a fost testat pentru alcool, iar aparatul a indicat că avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi seară de luni, Vese a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri, iar în noaptea de luni spre marţi a fost reţinut pentru 24 ore, fiind anchetat pentru tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Marţi, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite