Două fetiţe și două femei intoxicate cu o soluţie de uz veterinar împotriva râiei sunt în stare gravă

0
Publicat:

Două femei şi două fetiţe de 2 şi 4 ani au ajuns, în noaptea de marţi spre miercuri, în stare gravă la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce una dintre femei s-a spălat cu o soluţie pentru tratarea scabiei (râiei), care era de uz veterinar, potrivit Agerpres.

Spitalului Judeţean din Oradea. FOTO arhivă
Spitalului Judeţean din Oradea. FOTO arhivă

„Din primele investigaţii efectuate de poliţişti, a reieşit că, în seara de 30 ianuarie, o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluţia respectivă pentru a se spăla pe picioare în prezenţa altor trei membri ai familiei, respectiv o tânără de 23 de ani şi două minore de doi şi patru  ani. La un moment dat, cele 4 persoane ar fi început să acuze stări de vomă, solicitând prezenţa unui echipaj medical, care le-a transportat la un spital din municipiul Oradea pentru investigaţii şi îngrijiri medicale", se arată în comunicatul Poliţiei.

„Dintre cele două fetiţe, cea de doi ani e în stare mai gravă”

Cele patru victime sunt internate la Terapie intensivă. Femeia care a folosit substanța și una dintre fetițe sunt în stare foarte gravă.

Una dintre femei a folosit o soluţie anti-scabie împotriva paraziţilor externi la bovine, ovine, animale de gospodărie. Celelalte trei s-au intoxicat de la aburi, fiind în concentraţie foarte mare. Femeia care s-a spălat cu soluţia este în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic, iar dintre cele două fetiţe, cea de doi ani e în stare mai gravă, de asemenea intubată şi ventilată mecanic; cealaltă fetiţă e conştientă în momentul de faţă, dar nu se ştie cum va evolua starea lor", a declarat purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Lisa Crăiuţ.

Victimele sunt din mediul rural, din zona comunei Gepiu.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Amintim că, în decembrie, anul trecut, trei fete, cu vârste între 8 și 13 ani, din Orăștie, au ajuns în spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, folosită în mod normal la deparazitarea oilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite