Cazul tinerei zdrobite sub un bloc de gheaţă pe pârtia Vârtop. Procurorii cer sechestru pe averea primarului

0
Publicat:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea a dispus instituirea de sechestre asiguratorii pe averea primarului oraşului Nucet, Mircea Tuduce, în ancheta pornită după rănirea gravă a unei schioare pe pârtia din Vârtop, aflată în administrarea primăriei.

Primarul din Nucet, Mircea Tuduce, e cercetat pentru vătămare corporală din culpă.
Primarul din Nucet, Mircea Tuduce, e cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Este vorba despre un accident produs în martie 2019, când un bloc uriaş de zăpadă îngheţată căzut de pe acoperişul unei terase clandestine lipită de clădirea situată la baza pârtiei, a căzut peste o tânără, provocându-i fracturi multiple, care au necesitat implantarea a opt proteze permanente la nivelul bazinului şi picioarelor.

După accident, victima, Andreea Popa, stomatolog de profesie, a depus o plângere penală iar cercetările, iniţial clasate, au fost reluate toamna trecută, iar în luna noiembrie, procurorii au pus sub învinuire mai multe persoane fizice şi juridice, inclusiv pe edilul Mircea Tuduce respectiv  Întreprinderea individuală a soţiei sale, Ioana Tuduce.

Asta pentru că, imobilul de pe care căzuse gheaţa e închiriat, de aproape un deceniu, din vremea fostului edil PDL Costel Sîrghie, nevestei edilului, care a deschis aici un local.

Cu averea sub sechestru

Măsurile asiguratorii au fost dispuse recent, după ce victima s-a constituit parte civilă în dosar, pentru recuperarea cheltuielilor cu tratamentele efectuate, în sumă de 20.976 lei, solicitând totodată şi daune morale în valoare de 200.000€ daune morale şi recuperarea cheltuielilor judiciare.

A lipsit puţin ca persoana vătămată să nu moară. Deşi cu trei săptămâni înainte de accidentul ei a mai existat un incident similar, atunci fiind avariat un autoturism, indiferenţa a fost maximă, nu s-a luat nicio măsură pentru îndepărtarea gheţii de pe acoperiş. Probabil vor stabili anchetatorii şi cât de legală e această afacere şi  cât câştigă din ea persoane private în detrimentul cetăţenilor comunei”, a explicat avocatul Răzvan Doseanu, care o reprezintă pe victima accidentului.

Contactat de reporterul Adevărul, edilul a pretins iniţial că nu are cunoştinţă de demersurile anchetatorilor, pentru ca, atunci când i s-a atras atenţia că pe rolul Judecătoriei Beiuş e înregistrată deja contestaţia pe care a depus-o împotriva măsurii, să refuze orice declaraţie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite