Un hoţ din Bihor care a prădat casa unui avocat a fost jefuit de doi tâlhari. Ce au pățit aceștia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați au fost daţi în urmărire naţională după ce ce au fost condamnaţi la închisoare pentru că au jefuit un hoţ de peste 25.000 euro, bani pe care acesta, la rândul său, îi furase din casa unui avocat în vârstă.

Condamnarea a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea Foto: arhiva Adevarul
Condamnarea a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea Foto: arhiva Adevarul

Cei doi tâlhari, Răzvan Murari şi Oancea Călin, ambii din oraşul Ştei, județul Bihor, au fost condamnaţi definitiv pe 28 decembrie anul trecut, la Curtea de Apel Oradea, pentru tâlhărie calificată, victima fiind un hoţ din Vaşcău, Valentin Covaciu, membru al unei bande de hoţi din zonă.

Răpit din faţa barului

Povestea datează din februarie 2015, când Covaciu a prădat casa unui avocat pensionar din satul Sârbeşti, furând o geantă cu 23.000 de euro, 1.000 de dolari şi 8.700 de lei, pe care acesta o ţinea ascunsă într-un dulap.

Aflând de pradă, cei doi şteieni, membri ai unei bande rivale de hoţi, au decis să i-o fure, fiind convinşi că nu îi va reclama. Aşa că l-au aşteptat cu maşina în faţa unui bar, l-au urcat în autoturism, unde victima a fost „lovită în abdomen și ameninţată cu cutitul, că îi va fi tăiat gâtul”, după cum se precizează în decizia de condamnare pronunţată de Curtea de Apel Oradea.

În final, ca să scape de atacatori, Covaciu a cedat. Cei doi l-au dus acasă, unde bărbatul a coborât şi le-a adus geanta cu bani.

Hoţul strigă hoţii

Problemele au apărut după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au descoperit cine a fost autorul furtului din casa avocatului şi au reuşit să-l prindă. Întrebat de banii furaţi, Valentin Covaciu a recunoscut că i-a luat, dar şi că nu-I mai are, deoarece i-au fost furaţi, indicându-i ca autori pe cei doi şteieni, care erau suspectaţi de mai multe furturi din zonă.

Murari şi Oancea au fost trimişi în judecată în 2018, pentru tâlhărie calificată şi, în pofida dovezilor strânse împotriva lor,  au negat acuzaţiile pe tot parcursul procesului, dar au sfârşit condamnaţi primul la 8 ani şi 2 luni de inchisoare,  iar Oancea la 5 ani de detenţie, întâi la Judecătoria Beiuş, iar apoi şi la Curtea de Apel Oradea.

Căutaţi de poliţişti pentru a fi încarceraţi, cei doi nu au fost găsiţi. „Au fost daţi în urmărire naţională”, susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite