A fost adus acasă trupul studentei la Medicină care a murit de leucemie într-o clinică din SUA. Mesajul tulburător al prietenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Lazău
Denisa Lazău

Prietenii Denisei Lăzău, studenta la Medicină care a murit luptând cu leucemia într-o clinică din Houston, Statele Unite al Americii, au reuşit să strângă suma necesară pentru ca părinţii tinerei să o poată aduce acasă şi, printr-un mesaj postat pe Facebook, le mulţumesc sutelor de români care i-au sprijinit.

„Dragi prieteni, părinţii îndureraţi ai Denisei vor să mulţumească celor care, prin milostenia lor, au făcut posibilă reîntoarcerea fiicei lor în România. Astăzi se închide şi contul de donaţii. Cu ajutorul tuturor, s-au adunat 14.600 de dolari. Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să se milostivească de toţi cei care, prin rugăciuni, prin prezenta lor alături de Denisa, prin donaţii financiare sau de bunuri uzuale, au fost alături de ea şi au sprijinit familia ei in toţi aceşti ani!”, se spune în mesaj.

Tânăra bihoreancă în vârstă de 25 ani s-a stins din viaţă pe 8 septembrie, după 13 ani în care s-a luptat să învingă o boală cumplită, leucemie acută limfoblastică. 

În ciuda bolii care-i măcina organismul, Denisa a avut puterea de a-şi termina liceul, s-a înscris la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde era în anul lll, hotărâtă să se specializeze în Hematologie, pentru a-i putea ajuta şi pe alţii să lupte cu cancerul.

În ultimele luni, tânăra a fost internată la Centrul Oncologic MD Anderson din Houston sperând, până în ultima clipă, că medicii îi vor găsi un remediu. Din nefericire, nu au reuşit iar pentru ca trupul neînsufleţit al fetei să poată ajunge acasă, prietenii ei s-au mobilizat şi au pornit o campanie de strângere de fonduri la care au răspuns sute de români din toate colţurile lumii.

Mulţumită numeroaselor donaţii, pe 27 septembrie, Denisa Lăzău a pornit pe ultimul ei drum, spre casă, unde a şi ajuns la sfârşitul săptămânii trecute. Tânăra urmează să fie înmormântată miercuri, 3 octombrie. 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite