Descoperire macabră în parcul unui castel din România. Un bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhiva Adevarul
FOTO: arhiva Adevarul

Cadavrul unui bărbat a fost găsit sâmbătă, 29 septembrie, în parcul dendrologic al castelului Bernáth-Bujanovics din oraşul bihorean Valea lui Mihai. Cazul va fi cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cadavrul a fost descoperit, sâmbătă dimineaţa, cu doar câteva ore înainte ca în oraş să ajungă ministrul Agriculturii, Petre Daea, invitat de primarul localităţii la Festivalul Nucilor.

Pentru câteva ore, întreaga zonă a fost închisă iar la locul crimei au sosit criminaliştii şi poliţiştii judiciarişti coordonaţi de şeful Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, comisarul şef Alin Haniş respectiv de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care au început cercetările la faţa locului.

Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Bihor.

„Victima este un bărbat în vârstă de 58 ani din Valea lui Mihai. În urma necropsiei, medicii legişti vor stabili cu exactitate cauza morţii. Dosarul, în prezent, are ca obiect moarte suspectă, iar cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor în care a intervenit decesul persoanei. După ce se vor formula concluzii preliminare medico-legale în cauză, vom reveni cu informaţii suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul Maria Cotrău.

Castelul Bernáth-Bujanovics din Valea lui Mihai a aparţinut unei familii de nobili maghiari se află în centrul oraşului şi este înconjurat de un parc dendrologic. După cel de al doilea război mondial aici a fost o unitate militară, iar din anul 1968 a adăpostit spitalul oraşului, fiind eliberat după retrocedarea domeniului către urmaşii proprietarului, un conte care în prezent locuieşte în Târgu Mureş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite