Veşti bune de la Aeroportul Iaşi. Şoferii vor putea ajunge cu maşina personală la aerogară

0
Publicat:

Veşti bune de la Aeroportul Internaţional Iaşi. Conducerea aerogării a anunţat că şoferii vor putea ajunge, din nou, cu maşina personală la aeroport.

Aeroportul Internaţional Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Aeroportul Internaţional Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Acest lucru se datorează faptului că lucrările la parcarea din fața noului terminal T4 a Aeroportului Internațional Iași avansează. În acest context, reprezentanții au anunțat faptul că începând de sâmbătă, 16 septembrie 2023, șoferii pot circula cu propriul autoturism până la aerogara ieșeană.

Parcarea va fi dată în folosinţă

Conducerea aeroportului a anunţat că parcarea va fi dată în folosinţă. Totodată, se anunţă majorări ale tarifelor pentru parcare.

„Vă informăm că, începând cu data de 16 septembrie a anului curent, noua parcare de la IAŞI Airport va fi dată parțial în folosință, ceea ce înseamnă că nu va mai fi limitat accesul auto spre și dinspre aerogară. Pentru început, vor fi disponibile pentru public 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea va fi de scurtă durată. În ceea ce privește tarifele, avem în vedere majorarea acestora la 10 lei /oră.La finalul acestei luni, când va fi gata și a treia etapă a lucrărilor la parcare, vom putea oferi încă 140 de locuri în fața noului terminal, T4. Tot atunci vor fi finalizate lucrările din zona terminalului T1. Lucrările la parcarea de aproximativ 600 de locuri vor continua în paralel cu reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor”, au spus reprezentanții aerogării ieșene.  

Cifre record la Aeroportul Iaşi

Cifrele înregistrate de Aeroportul Internațional Iași în 2023 sunt impresionante. Astfel, conducerea aerogării se așteaptă ca, la final de an, să înregistreze un număr total de aproximativ 2.5 milioane de pasageri.

Traficul pe Aeroportul Iași se află pe un trend ascendent, iar asta se vede din cifrele pe care le înregistrăm în fiecare lună. În mai, spre exemplu, au călătorit, într-o singură lună, aproximativ 230.000 de pasageri, creșterea fiind de 106% față de aceeași lună din 2019 și de 44% față de anul trecut. Pentru luna august estimăm un trafic de 280.000 de pasageri, cu 100.000 mai mulți față de perioada similară a anului trecut. Vom încheia anul acesta cu 2.3 - 2.5 milioane de pasageri, cifre prognozate de specialiști abia pentru anul 2038. Prin viitorul terminal T4, pe care îl vom finaliza anul acesta, vom putea procesa un număr dublu de călători față de capacitatea existentă. Practic, vom avea un aeroport complet nou, mult mai atractiv pentru pasageri și companiile aeriene. Felicit, pe această cale, pasagerul un milion care a călătorit pe Aeroportul Iași și mulțumesc tuturor pasagerilor că înțeleg efortul nostru în această perioadă plină de provocări”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Internațional Iași.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite