Se poate ajunge sau nu cu maşina personală la Aeroportul Iaşi? Ce spune municipalitatea

0
Publicat:

Informaţiile care au apărut în ultima perioadă, în legătură cu accesul către Aeroportul Internaţional Iaşi, i-au băgat în ceaţă pe mulţi dintre călători. De data această, Primăria Municipiului Iaşi a clarificat situaţia şi a specificat restricţiile existente.

Aeroportul Internaţional Iaşi
Aeroportul Internaţional Iaşi

Astfel, dacă iniţial se anunţase că accesul autoturismelor personale va fi strict interzis începând cu data de 8 mai 2023, municipalitatea a revenit asupra acestei decizii şi a adus modificări importante. 

Cum se poate ajunge la Aeroportul Iaşi

Circulaţia autoturismelor pe drumul spre Aeroportul Internaţional Iaşi este, începând de pe data de 8 mai 2023, restricţionată. Acest lucru se întâmplă din cauza lucrărilor de extindere a aerogării, care includ construirea terminalului T4 şi a unei noi parcări. Astfel, dacă iniţial s-a anunţat că maşinile persoanele nu vor mai putea urca spre aeroport, autorităţile au revenit asupra deciziei şi au adus modificări importante. 

,,În urma analizării datelor de trafic privind accesul spre Aeroportul Internațional Iași, împreună cu RA Aeroportul Iași și Consiliul Județean, și ținând cont de solicitările primite de la numeroși călători, restricționarea circulației a intrat în vigoare de pe data de 8 mai 2023, până pe 15 august 2023, într-o formă care afectează într-o măsură redusă persoanele care merg spre Aeroport. Cea mai importantă noutate este, pe scurt, că autoturismele care transportă persoane care dețin un permis de călătorie (boarding pass) sau alte documente pentru dovada rezervării zborului au acces până la terminalele Aeroportului, dar nu pot staționa, oprirea fiind permisă doar pentru lăsarea pasagerilor și a bagajelor. Pe de altă parte, autoturismele obișnuite nu pot merge spre Aeroport pentru a prelua pasageri. Aceștia din urmă vor trebui să folosească alte mijloace de transport cel puțin până la parcările din Baza Ciric, autobuze ale Companiei de Transport Public, autoturismele taxi și de transport alternativ, Uber și Bolt", precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Totodată, municipalitatea a anunţat că, în funcţie de evoluţia lucrărilor, pot apărea şi alte modificări privind circulaţia rutieră, care vor fi anunţate în timp util. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite