Aeroportul din Iaşi, tot mai frecventat de basarabeni. Directorul Romeo Vatră: „Avem creşteri importante de trafic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional a devenit, în ultimele luni, o poartă spre Europa pentru cetăţenii din Republica Moldova. Astfel, conducerea aerogării a constatat că foarte mulţi basarabeni folosesc zboruri din Iaşi.

Aeroportul Iaşi SURSĂ Liviu Chirica
Aeroportul Iaşi SURSĂ Liviu Chirica

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, a vorbit pentru Radio Chişinău despre cum a crescut traficul de pasageri din Iaşi, mai ales de când Wizz Air a închis baza din capitala Republicii Moldova.

30% din traficul actual este format de pasageri din Republica Moldova

Conform conducerii aerogării ieşene, 30% dintre pasagerii prezenţi pe Aeroportul Internaţional Iaşi provin din Republica Moldova.

,,30% din traficul actual al Aeroportului Iaşi este format din pasageri care vin din Republica Moldova. S-a observat creşterea după ce Wizz Air a închis baza de la Chişinău. Avem, lună de lună, creşteri importante de trafic. În luna aprilie am avut aproximativ 206.000 pasageri, ceea ce este un record în istoria Aeroportului Iaşi. Noi ne-am pregătit să primim pasagerii din Republica Moldova", a declarat Romeo Vatră pentru Radio Chişinău.

Iaşul s-a pregătit pentru pasagerii din Republica Moldova

Conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a precizat şi faptul că instituţia s-a pregătit din mai multe puncte de vedere pentru pasagerii basarabeni. Astfel, există mai multe facilităţi de transport de acasă sau către casă.

,,Sunt firme de transport rutier care, în momentul de faţă, au staţii în aeroport şi cărora le asigurăm condiţii să aştepte pasagerii pe care să îi ducă spre Chişinău, Bălţi sau Orhei. De asemenea, sunt multe firme care oferă servicii de transport ocazional, care aduc pasageri din Republica Moldova", a precizat conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi.

Totodată, de menţionat este şi faptul că există şi o cursă de tren, inaugurată anul trecut, care leagă Chişinăul de Iaşi, ce nu necesită schimbarea ecartamentului. Astfel, trenul ajunge la Gara Socola iar pasagerii sunt preluaţi de curse speciale ale Companiei de Transport Public din Iaşi şi duşi către aeroport. Totodată, există şi transport în sens invers, de la Aeroport către Gara Socola. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite