Vatmanii şi şoferii de autobuz din Iaşi vor fi testaţi cu aparatul alcooltest. De ce a fost luată această decizie

0
Publicat:

Şoferii de autobuz şi vatmanii din Iaşi vor fi testaţi cu aparatul alcooltest înainte de a pleca în cursă. Conducerea Companiei de Transport Public a luat această decizie pentru a creşte siguranţa în trafic.

Şoferii şi vatmanii din Iaşi vor fi testaţi cu aparatul alcooltest SURSĂ FOTO Facebook CTP Iaşi
Şoferii şi vatmanii din Iaşi vor fi testaţi cu aparatul alcooltest SURSĂ FOTO Facebook CTP Iaşi

Totodată, prin această metodă, angajaţii CTP Iaşi vor fi mai atent monitorizaţi, deoarece în trecut au fost înregistrate evenimente neplăcute.

Au fost montate două aparate etilotest

Compania de Transport Public din Iaşi a decis ca două aparate etilotest să fie montate pentru a monitoriza şoferii şi vatmanii. Acestea sunt conectate la un sistem care monitorizează constant situaţia.

,,Două alcoolteste fixe au fost montate pentru a verifica alcoolemia din aerul expirat al șoferilor și vatmanilor înainte de a începe tura. Procedura este simplă și eficientă: angajații vor sufla în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranță nu doar că împiedică manipularea rezultatelor, dar și asigură o evidență detaliată a testelor. Siguranța călătorilor este prioritatea noastră, iar aceste măsuri ne ajută să identificăm și să prevenim riscurile asociate consumului de alcool în timpul serviciului", a precizat conducerea Companiei de Transport Public Iaşi.

Un astfel de aparat costă nu mai puţin de 5.000 de lei. Cele două dispozitive au fost montate în depoul din zona gării şi în garajul din zona Tudor Vladimirescu.

Şoferii şi vatmanii care consumă alcool riscă să se aleagă cu sancţiuni

Cei care sunt prinşi că au consumat alcool vor fi sancţionaţi, susţin reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi.

Etiloteste existau şi înainte, dar nu înregistrau datele, nu erau conectate la software. În plus, procedura era costisitoare, deoarece erau necesare acele piese bucale de unică folosință. Noile aparate au senzori care se schimbă la jumătate de an, față de senzorii de la cele vechi, care trebuiau înlocuiți lunar. Aparatul este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul, deci nu poate fi păcălit. În cazul unui test pozitiv, conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă și mai este testat o dată. Se aplică sancțiuni, conform regulamentului de ordine interioară, iar la traseu este chemat un alt angajat”, adaugă reprezentanţii CTP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite