Tulburelul începe să facă victime. Tot mai mulți români mor din cauza aburilor de alcool din beciurile neaerisite

0
Publicat:

Românii au început deja să pregătească vinul în butoaie iar acest lucru se simte din plin şi în spitalele din ţară. Astfel, mai mulţi români au avut nevoie de spitalizare sau chiar au decedat din cauza aburilor de alcool.

Must SURSĂ Arhiva Adevărul
Must SURSĂ Arhiva Adevărul

La Iaşi, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate iar situaţia este similară în întreaga regiune a Moldovei

Trei decese doar în Moldova

Trei dintre persoanele intoxicate, din regiunea Moldovei, nu au mai putut fi salvate, susţin cadrele medicale.

,,Trebuie să ştim că fermentarea mustului poate produce victime colaterale. Un bărbat de 85 de ani şi o femeie de 74 de ani sunt în stare critică, au ajuns deja la Unitatea de Primire Urgenţe după ce au fost găsite în beciul unei locuinţe. În doar câteva zile, doar în Moldova, zece persoane au fost afectate de fierberea mustului. Trei dintre ele au murit, iar alte şapte necesită tratament după ce au stat în beciuri cu aerisire defectuoasă. Ultimele victime au fost din Cucuteni: o pacientă de 80 de ani, care nu a putut fi salvată şi soţul ei, de 81 de ani, care a necesitat asistenţă medicală de urgenţă”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

Unde s-au mai înregistrat decese

Trei persoane din regiunea Moldovei au decedat din cauza aburilor de alcool, după ce au stat în beciuri neaerisite corespunzător.

,,Primul deces provocat de tulburel a fost la Bacău, la un pacient în vârstă de 26 de ani, din Zapodia. Alte două persoan intoxicate, de 45 şi 65 de ani, din aceeaşi familie, au ajuns în comă după ce au coborât în beci pentru a verifica cum fierbe vinul. În doar o oră, alte două persoane au fost victimele intoxicaţiilor cu gaze de fermentaţie la Vaslui”, adaugă medicul ieşean.

Medicii îi îndeamnă pe români să fie foarte atenţi

Conform medicilor, numărului şi severitatea accidentelor legate de fermentarea vinului este în continuă creştere. Astfel, butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire pot fi un adevărat pericol. Cadrele medicale susţin că dioxidul de carbon, rezultat în urma fermentaţiei alcoolice, este imposibil de decelat, întrucât este inodor, incolor şi insipid. Astfel, doctorii recomandă să nu intră în încăperile în care fierbe vinul, unde nu este o ventilaţie corespunzătoare. Totodată, dacă alegem să intrăm în aceste încăperi, este bine să anunţăm pe cineva care poate interveni rapid.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite